© BELGA

Sinjoor Domien Loubry duwt Kangoeroes in verlies: “Niet slecht van den ouwe”

Sinjoor Domien Loubry leidde Brussels naar de winst bij Kangoeroes Mechelen, dat dus geen ­derde opeenvolgende zege boekte. “Niet slecht van den ouwe”, knipoogde de 33-jarige Antwerpenaar.

cpm

Ondanks twee spraakmakende zeges tegen Oostende en Charleroi zat de Winketkaai in Mechelen ­helemaal niet vol. Kangoeroes ­Mechelen kon bovendien de stunts tegen de Grote Twee van het Bel­gische basketbal niet be­vestigen.

“We speelden daarvoor te ­statisch”, analyseerde coach Paul Vervaeck. “Verdedigend zat het niet goed, we incasseren maar liefst 97 punten. Dan weet je dat je er 98 moet maken. Dat lukte dus ook niet. Het liep te stroef.”

Brussels bevestigde de sterke ­offensieve prestatie tegen ­Limburg United dus wel. “Vijf ­spelers in de dubbele cijfers en we geven maar liefst 22 assists”, zei coach Serge Crevecoeur. “Dan weet je dat het goed zit. We in­casseren wel 87 punten, maar ik vond het defensief ook oké.” Christopher Smith, Caleb Walker, Amaury Gorgemans en Amin ­Steves waren de bezielers van de maximale 46-66-bonus.

“We wisten dat Kangoeroes met zijn aanvallend talent alles of niks zou spelen”, aldus Domien Loubry, die met 11 punten, 8 assists en 5 rebounds Brussels naar de winst leidde. “Kwan Cheatham lukte verre bommen waar moeilijk op te verdedigen is en ook Carrington Love kwam los. Na hun remonte werd het bij 73-75 nog eventjes spannend. We ­behielden onze cool en namen in money-time met snel basketbal opnieuw afstand.”

De vierde nederlaag van het ­seizoen doet Kangoeroes meteen weer wegzakken naar de grijze middenmoot. Zaterdag trekt de Mechelse club naar Okapi Aalstar, waar de Ajuinen de rot­prestatie van tegen de Giants ­willen uit­wissen.