De 24-jarige Camara heeft het regenboogkleurige logo op zijn rechtermouw ingekleurd in het zwart.
Foto: Belga

Franse sportminister eist "zware straf" voor Monaco-voetballer die logo tegen homofobie op mouw verbergt

AS Monaco-speler Mohamed Camara heeft zich heel wat woede op de hals gehaald omdat hij weigerde deel te nemen aan een actie tegen homofobie. Tijdens een match tegen FC Nantes gisteren droegen al zijn teamgenoten een logo op hun mouw om de LGBTQ+-gemeenschap te steunen. Camara had het logo ingekleurd in het zwart. De Franse minister van Sport zegt dat de voetballer een zware straf te wachten staat.

Alle voetballers, coaches en scheidsrechters van de hoogste klasse van het Franse voetbal droegen afgelopen weekend het logo met regenboogkleuren ter ere van IDAHOT. Dat is de InternationaleĀ Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie.

Ook tijdens de match tussen AS Monaco en FC Nantes gisteren was het logo dus te zien op elke mouw, behalve op die van de 24-jarige Mohamed Camara. Voor de match poseerden alle spelersĀ met een spandoek ter ondersteuning van de LGBTQ+-gemeenschap. Camara was nergens te bespeuren.Ā 

De coach van AS Monaco, Adi HĆ¼tter, zei na de match dat een intern gesprek over het besluit van Camara en de hele situatie zal volgen: "Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Hij heeft dit op eigen initiatief besloten." Meer wilde HĆ¼tter er niet over kwijt.

"Zware sancties"

De acties van Camara zijn niet alleen in het verkeerde keelgat geschoten bij mensen op sociale media, maar ook bij AmĆ©lieĀ OudĆ©a-CastĆ©ra, de Franse minister van Sport. Zij eist een straf tegen de speler, maar ook tegen zijn club. "Dit is onacceptabel."

"Zowel de speler als de club, die dit heeft toegelaten, verdienen een zware sanctie. Ik heb dit ook al gemeld aan de Franse Profliga."

Meest gelezen