© Mia Uydens

Onderstationschef krijgt rake kopstoot van agressieve man

Hans V. (43) uit Herentals riskeert een veroordeling omdat hij in mei vorig jaar in dronken toestand een kopstoot uitdeelde aan de onderstationschef van het station in Herentals.

Het Openbaar Ministerie vorderde op de rechtbank in Turnhout een gevangenisstraf van een jaar, eventueel met voorwaarden, en een boete voor Hans V. Op donderdag 4 mei 2017 hing hij om acht uur ’s morgens in dronken toestand rond aan het station van Herentals. Hij viel op het perron en in de wachtzaal reizigers lastig. Onderstationschef Wim Rens had de agressieve man hier al op aangesproken en stapte uiteindelijk voor een tweede keer op hem af. V. reageerde meteen door de medewerker van de NMBS een kopstoot op zijn neus te geven. Het slachtoffer was enkele dagen werkonbekwaam en vroeg via zijn advocate op de rechtbank een schadevergoeding.

“V. werd uiteindelijk door andere personen op de grond in bedwang gehouden in afwachting van de komst van de politie”, zei openbare aanklager Wim Smets. “Hij had voordien ook al een klap uitgedeeld aan een automobilist bij wie hij een blikje bier tegen zijn auto had gegooid. En op 26 november 2017 ontaardde in Herentals een discussie ook al in fysiek geweld. V. sleept duidelijk nog een alcoholprobleem met zich mee.”

De raadsman van Hans V. erkende dat de man over de schreef ging. “Hij heeft er heel veel spijt van en wil zijn verantwoordelijkheid dragen”, pleitte meester Lisa Nietvelt .”Hij is al bijna een jaar in behandeling geweest en deed het nodige om te werken aan zijn problematiek.” De rechtbank velt een vonnis op 22 mei. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER