© BFM

Geweldige verrassing voor tramchauffeur Roland na 40 jaar trouwe dienst: “Ik ben ontroerd”

Na 40 jaar trouwe dienst bij De Lijn werd tramchauffeur Roland D’Hooghe uit Deurne vandaag tijdens zijn laatste werkdag in de bloemetjes gezet. “Vandaag was mijn allerlaatste rit met de tram”, vertelt hij. “Een collega had mijn tram, lijn 5 richting Wijnegem, prachtig versierd. Het was een complete verrassing, ik had het helemaal niet verwacht.”

brip

En zo reed tram 5 versierd met een heleboel kleurrijke ballonnen van Linkeroever naar Wijnegem. De festiviteiten werden aan het einde van de rit zelfs nog verder uitgebreid. “Bij mijn aankomst stonden mijn vrienden mij met toeters en bellen op te wachten. Opnieuw was ik helemaal verrast. Zo’n afscheid krijgen doet toch iets met mij”, vertelt hij ontroerd.

Na 28 jaar tram 12 te bedienen, en twaalf jaar tram 5, is het voor Roland tijd voor verdiende rust. “Ik heb mijn job 40 jaar lang met plezier gedaan. Stilstaand verkeer, vervelende reizigers maar ook heel fijne reizigers,.. Ik heb het allemaal meegemaakt, en heb ervan genoten. Maar het is goed geweest, en kijk nu uit naar mijn pensioen. Vandaag zal er zeker nog goed gevierd worden!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER