Fotocollage: Jelle Houwen

Meisje loopt over treinsporen in station Veurne om selfie te nemen

In het station van Veurne is een meisje de treinsporen overgelopen om een foto van zichzelf en een vriendin te kunnen maken. Het andere meisje zit met haar benen over de perronrand te wachten. Een vrouw die op de trein stond te wachten, heeft het incident gefilmd. "Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Een treinreizigster in het station van Veurne wist dinsdagmiddag niet wat ze zag. "Rond half vier was ik in het station van Veurne aan het wachten op mijn trein. Ik zag die 2 meisjes al even bezig. Ze waren eerst wat foto's aan het nemen op het andere perron en tegen de sporen. Ik filmde hen omdat ik het levensgevaarlijk vond. Een van de meisjes ging plots op de sporen lopen om in het midden van de sporen haar gsm neer te leggen en een foto te maken. Dit is echt erg gevaarlijk."

Videospeler inladen...

Verboden en levensgevaarlijk

Frédéric Petit van Infrabel schrikt wanneer hij de beelden ziet. "Dit is hallucinant en levensgevaarlijk", zegt hij. "En verboden ook. Op de beelden is niet duidelijk te zien dat het meisje een selfie of foto maakt, maar spoorlopen en met je benen over de perronrand hangen is sowieso al verboden. We onderzoeken deze feiten."

"Dit doet me heel erg denken aan een ongeluk in 2014 waarbij de 12-jarige C. om het leven kwam. Ook zij maakte een selfie op de sporen in Vlaams-Brabant en werd daarbij dodelijk geraakt door een trein. Haar mama getuigde daarover later bij ons en startte samen met ons de campagne 'Unfinished Stories'. Dat dit opnieuw gebeurt verontrust ons enorm."

Meest gelezen