Direct naar artikelinhoud
Verkeer

E40 vrijgemaakt na zware wateroverlast

Wateroverlast op de E40 in Bertem.Beeld Twitter @ArneVanhoof

De E40 in Bertem is volledig vrijgemaakt na de zware wateroverlast van vanmorgen. De weg stond vanochtend volledig blank, en een tijdlang waren er drie rijstroken versperd. Wie vanuit Limburg naar Brussel rijdt, moet nog altijd rekening houden met files. 

Overal op de Vlaamse snelwegen was het vanmorgen extra druk door het regenweer. Op het piekmoment stond er meer dan 240 km file. Op normale werkdagen is dat 160 kilometer.

De grootste problemen waren er op de E40 richting Brussel in Bertem. "Op de E40 lag een plas van 200 meter over drie rijstroken. Er was daardoor een beperkte doorgang richting hoofdstad", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Daardoor ging het ook moeizaam op de E314 richting Leuven. De wachttijd liep er op tot bijna twee uur.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de hinder sleepte nog de hele voormiddag aan. Aanvankelijk kon er één rijstrook vrijgemaakt worden. Inmiddels zijn alle vier rijstroken weer beschikbaar, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter.  

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...