Tourist LeMC heeft nieuws op Pukkelpop: derde plaat verschijnt op 8 november

© Geert Van de Velde

Goed gezien van Tourist LeMC: eerst op Pukkelpop nog wat harten winnen en meteen erna goed nieuws de wereld insturen. De derde plaat van de band is af, op 8 november ligt hij in de rekken. Pukkelpop kreeg met Dauwe ook al een heerlijk voorsmaakje van het nieuwe werk.

Wim Jacobs

Was er trouwens één Antwerpenaar met een Pukkelpop-ticket die donderdag om 20 uur niet naar de Dance Hall was gehold? “Bangelijk!” Tourist LeMC trad er op. Met stijl, zoals we dat van troubadour Johannes Faes gewend zijn. Met een band die er staat én met een setlist vol nummers die we eigenlijk Nederlandse klassiekers moeten gaan noemen. Hoe verklaar je anders dat een hele tent Koning Liefde, Liefde Liefde en Horizon - mét Wally - woord voor woord kan meebrullen?

En toch blijven we met een dubbel gevoel zitten. Vooral door externe factoren: het irritante gedreun van de Boiler pal naast de Dance Hall vergalde continu de ingetogen sfeer, het beeld op de schermen zat verre van synchroon met het geluid en een vreemde echo op de microfoon van den Tourist maakte dat zijn raps vaak moeilijk te verstaan waren, zelfs voor al die Antwerpenaren. Niet perfect, maar het publiek maalde er niet om: meezingen en om meer vragen.

Het nieuwe album van Tourist LeMC wordt op 18 januari officieel voorgesteld in de Lotta Arena.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen