Vanaf 2 mei verloopt de melding van een event via het nieuwe digitaal evenementenloket.© rr

Gemeente Duffel lanceert digitaal evenementenloket

Duffel -

Organisatoren van Duffelse evenementen kunnen vanaf donderdag 2 mei de aanvraag voor hun evenement online opvolgen. Duffel schakelt over op het online evenementenloket Eaglebe, dat loket vervangt de meldingsformulieren voor evenementen.

Wie een openbaar evenement organiseert voor 50 personen of meer, moet dit in Duffel melden aan de gemeente. Vanaf donderdag 2 mei verloopt de melding via het nieuwe digitaal evenementenloket. Organisatoren kunnen er meteen ook alle nodige vergunningen aanvragen.  

“Dankzij dit digitaal evenementenloket zullen organisatoren gemakkelijker de juiste vergunningen kunnen aanvragen. Afhankelijk van het type evenement dat je organiseert, loodst het loket je langs de juiste vragen”, legt burgemeester Sofie Joosen (N-VA) uit.

“Ook de opvolging van het dossier verloopt gemakkelijker. Organisatoren kunnen in het evenementdossier nakijken in welke stap van de aanvraag het dossier zich bevindt. Een aanvraag voor een terugkerend evenement kan heel eenvoudig gekopieerd en aangepast worden voor de volgende editie.”

Het digitaal loket heeft niet alleen voordelen voor organisatoren. Inwoners die graag weten welke evenementen in Duffel doorgaan, zullen vanaf 2 mei op de website van Duffel kunnen zien welke evenementen vergund werden.

“Het digitaal evenementenloket heeft ook een meerwaarde voor de politiezone. Dankzij een link met de software van de politiezone zullen interventieploegen vanaf nu automatisch geïnformeerd worden over alle openbare evenementen op het grondgebied van Duffel. Zo kunnen de interventieteams ook preventief in de buurt van evenementen aanwezig zijn”, voegt Joosen toe.

Wie graag extra informatie krijgt over de nieuwe aanvraagprocedure kan één van de infosessies voor organisatoren volgen. Die gaan door op dinsdag 28 mei van 13.30 tot 14.30 uur in de bibliotheek en op donderdag 6 juni van 19 tot 20 uur in het gemeentehuis.

Op alle andere momenten helpen de medewerkers van het vrijetijdsloket in het gemeentehuis organisatoren graag verder. De huidige meldingsformulieren worden nog aanvaard tot zondag 30 juni. (HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners