Politie opent onderzoek naar filmpje waarop te zien is hoe jongen in elkaar wordt geslagen in Turnhout

Op Facebook is opnieuw een filmpje opgedoken over geweld tussen enkele jongeren. Dit keer in Turnhout. Een jongeman wordt daar in elkaar geslagen door vier jongeren. De beelden zijn intussen van het net gehaald maar de politie heeft wel een onderzoek geopend

tg

Op de beelden, die massaal gedeeld werden, was te zien hoe een jonge kerel aangeklampt wordt door vier jongeren. Dat gebeurt op de Grote Markt in Turnhout. Het slachtoffer wordt vervolgens bij zijn rechteroor vastgegrepen en krijgt een vuistslag in zijn maag. Meteen daarna wordt hij gestampt en geslagen. Het slachtoffer wordt op de grond getrokken waar hij van één aanvaller nog een stamp moet incasseren terwijl zijn kompaan met een knie bovenop de borst van het slachtoffer gaat zitten.

Op het einde van het filmpje vlucht het slachtoffer weg. Opvallend is dat niemand de jongeman hielp. Er waren nochtans verschillende mensen in de buurt.

“De beelden dateren al van vorige week maar zijn pas maandagavond online gezet”, zegt korpschef Roger Leys van Turnhout.

“We hebben intussen begrepen dat de beelden van het net zijn gehaald op vraag van het slachtoffer zelf””, zegt de hoofdcommissaris.

“Het is allemaal uitgepraat met hem, dus ik snap niet waar je u mee moeit”, reageerde een van de jongeren maandagavond op de commotie die was ontstaan op Facebook.

“Het is goed dat ze het uitgepraat hebben, maar dat sluit niet uit dat wij een onderzoek voeren. De jongeman diende een klacht in en er steekt een doktersbriefje in het dossier. Slagen en verwondingen dus. De daders zullen zo snel mogelijk verhoord worden”, aldus nog politiechef Roger Leys.

De voorbije maanden zijn er al vaker filmpjes gepost van zwaar geweld tegen jongeren. Meestal in West-Vlaanderen. Het ging meestal om dezelfde daders. Het filmpje in Turnhout heeft niets met die vorige feiten te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen