© BFM

Voorstel om E313 te ondertunnelen: “Belangrijk dat we ons vanuit Wommelgem ook laten horen”

Maurice Vonckx (Groen-Rood) legt de gemeenteraad morgen het voorstel voor om er bij de Vlaamse overheid gezamenlijk op aan te dringen de E313 te ondertunnelen vanaf de Ring, inclusief het rondpunt tot voorbij de brug over de autosnelweg ter hoogte van de Wijnegemsteenweg.

jaa

“De districtsraad van Deurne keurde in 2016 al een gelijkaardig advies goed. Maar de E313 stopt natuurlijk niet bij de grens met Wommelgem. Ook hier veroorzaken de auto’s en vrachtwagens lawaai en fijn stof”, aldus Vonckx.

Het ervaren raadslid van Groen-Rood ziet als bijkomend voordeel dat de brug van de Wijnegemsteenweg niet meer vernieuwd hoeft te worden omdat die voortaan gelijkgronds het tracé van de E313 kan kruisen, wanneer die in een tunnel loopt. “Ik besef dat zo’n voorstel iets voor de lange termijn zal zijn, maar het is belangrijk dat we ons vanuit Wommelgem ook laten horen.”

De kans dat het tot een ondergrondse snelweg zal komen, Wommelgemse motie of niet, lijkt eerder klein. Alleen al het Wommelgemse deel van de E313 is 3,3 km lang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER