© AFP

Iraanse Revolutionaire Garde wil raketsysteem uitbreiden na speech van Trump

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) zegt dat ze haar rakettensysteem wil uitbreiden als antwoord op de recente toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump. “We zullen de strijd tegen het imperialisme en zionisme voortzetten en de uitbreiding van ons raketsysteem zelfs versnellen”, verklaarde de groep donderdag in een mededeling.

In een toespraak veroordeelde Trump vorige week de rakettesten van IRG en de inmenging van de groep in de regio. De president dreigde ermee de militaire eenheid tot een terreurorganisatie te verklaren.

Volgens het Iraanse persbureau INSA zei de Iraanse Revolutionaire Garde ook dat de uitspraken van Trump “laaghartig” waren en “een teken van de oppervlakkige aard van zijn hersenen”. Volgens IRG richtte Trump zijn woede tegen de groep omdat het beleid van de Verenigde Staten en Israël in de regio faalt.

Als reactie op de speech van Trump sprak de Iraanse regering haar steun uit voor IRG. Daarbij benadrukte ze dat het raketprogramma enkel de defensieve belangen van het land dient.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER