Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Real schakelt versnelling hoger voor Eden Hazard: Rode Duivel wordt top­prioriteit

Real schakelt versnelling hoger voor Eden Hazard: Rode Duivel wordt top­prioriteit
Beeld EPA

Een officieel bod ligt er nog niet. Toch zijn ze binnen Chelsea ondertussen op de ­hoogte van de intenties uit Spanje. Real ­Madrid staat op het punt een versnelling hoger te schakelen voor Eden Hazard. Zijn toptarget voor de zomer van 2019.

Zelden hebben de kaarten van een transfer zo open en bloot op tafel gelegen. Het is geen vraag meer van ‘als’, eerder van ‘wanneer’. Bij Chelsea wachten ze in spanning op het eerste bod van Real Madrid op Eden Hazard (28) en de start van de onderhandelingen. Het woord is nu aan José ­Angel Sánchez, de CEO van de ­Koninklijke. Als hij het moment rijp acht en zijn advocaten alles op mail hebben gezet, duwt hij op het knopje ‘verzenden’.

Het veldwerk is immers verricht. Dat weten ze ondertussen ook in de directiekantoren op Stamford Bridge, waar ze de laatste weken zelfs geen nieuwe pogingen meer ondernomen hebben om Hazard tot een verlengd verblijf te verleiden.

Hazard wil Real, Real wil Hazard. De Spaanse topclub heeft hem intussen duidelijk ­gemaakt dat hij een top­prioriteit is voor komende zomer. Nieuws dat ze bij Chelsea ook hebben horen waaien. Daarvoor hadden ze de toogpraat uit een van de vele gespecialiseerde talkshows in Spanje niet eens nodig, waar ze met cijfers uit het ‘voorcontract’ met Hazard kwamen aandraven — een jaarloon van 26 miljoen euro, zonder bonussen, en een contract voor vijf jaar. Het betere beredeneerde gokwerk.

Real schakelt versnelling hoger voor Eden Hazard: Rode Duivel wordt top­prioriteit
Beeld AFP

Eén plus één is twee, beseft ook Chelsea. Het afwijzen van contractverlengingen zegt eigenlijk voldoende. Hazard wacht al twee jaar op Real. Na bijna ­zeven mooie seizoenen in Londen heeft hij er alles gezien en gewonnen, op de Champions League na. Met een contract dat straks nog een jaar loopt, heeft hij zijn toekomst in eigen handen. Chelsea wil zijn sterspeler graag houden, maar kan het niet maken hem in juni 2020 gratis te laten gaan.

Tien jaar na de recordtransfer van Cristiano Ronaldo voor 94 miljoen en zes jaar na die van ­Gareth Bale staat er opnieuw een miljoenentransfer vanuit de Premier League naar Real Madrid in de stijgers. Chelsea hoopt op meer dan 112 miljoen. De eerste poging van Real zal wellicht lager liggen.

Coach op de hoogte

Maurizio Sarri, trainer van Chelsea, kwam gisteren met een update die er eigenlijk geen was: “Ik weet dat Eden nog altijd in gesprek is met de club. Ik denk dat hij nog geen knoop heeft doorgehakt.”

Zo goed is de coach, die meestal buiten transferbesprekingen wordt gelaten, dus op de hoogte. De Italiaan gaf (te) eerlijk zijn gedacht over het karakter van Hazard: “Op dit moment is hij meer een individuele speler dan een leider. Soms frustreert hij mij. (lacht) Ik heb hem liever wanneer hij met de voeten spreekt. Ik vind dat hij meer moet doen. Zijn potentieel ligt hoger dan zijn prestaties.”

Uitspraken die geen invloed zullen hebben op Hazards toekomst. Die weet allang wat hij wil. 

Eden Hazard.Beeld EPA