© SMB

Owngoal maakt van Geel een degradatiekandidaat: “De komende weken zijn er geen excuses meer”

Geel is er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Rupel Boom. De ploeg van trainer Bart Janssens moet zich dringend herpakken, want op deze manier wordt het een lange strijd voor het behoud.

Marc Kempen

Na drie minuten spelen dwong Rupel Boom een hoekschop af. Doelman Dautzenberg bokste de bal weg en Schaessens stond ongedekt klaar om de 0-1 op het bord te knallen.

“Het is amper te geloven”, sakkerde Panos Nakhid. “Heel de week hamerde de trainer erop dat de concentratie er vanaf de eerste minuut moest zijn en we zeker bij elke stilstaande fase gefocust moesten zijn. Toch incasseerden we voor de derde wedstrijd op rij een doelpunt in de openingsminuten. We begonnen dus alweer met een achterstand aan de match. Dat is mentaal heel zwaar voor onze jonge groep.”

Gelukkig had Geel nog veel minuten te goed om de schade te herstellen.

“We hebben gereageerd zoals het moet”, aldus Nakhid. “Ik vind dat we over de negentig minuten de betere ploeg waren. In de eerste helft creëerden we de meeste en de beste kansen, maar we werkten ze niet af. De gelijkmaker was meer dan verdiend, maar eigenlijk hadden we op voorsprong moeten staan. Eens met een voorsprong de rust in gaan, zou ons deugd hebben gedaan want dat is al lang geleden. In de voorbije periode moesten we telkens onder druk voetballen om terug in de match te komen.”

Na de rust was aan beide kanten het vet van de soep.

“Ik kan niet ontkennen dat we beter voetbal kunnen brengen dan het spel dat we in de tweede helft op de mat legden. Het fijne combinatiewerk werd te vaak verstoord door de keuze voor de lange bal. Dat heeft te maken met die druk om te presteren”, verklaart Nakhid.

Tegen zijn wil in besliste Panos Nakhid uiteindelijk over winst en verlies.

“Ik schatte een hoekschop verkeerd in, wilde de bal wegwerken, maar trapte in eigen doel. Zoiets kan natuurlijk altijd gebeuren. Niemand van mijn ploegmaats zal me iets kwalijk nemen, maar ik zit er wel mee. Dit verdiende onze ploeg niet. Ook na de ongelukkige 1-2 vonden we nog de goede opening om terug op gelijke hoogte te klimmen. Die bal had altijd moeten binnengaan.”

De offensieve middenvelder noemde geen namen, maar het was voor iedereen duidelijk dat hij het over de open kans van Gobitaka had. Net als zijn ploegmaats viseert Nakhid niemand persoonlijk en oordeelt hij dat de problemen collectief moeten opgelost worden.

“We moeten punten gaan pakken. Excuses zijn er niet meer. We hebben dringend nood aan een goed resultaat, een waaruit we vertrouwen kunnen putten.”

Kent een Griek die vier jaar in Amerika heeft gewoond de derbysfeer die volgende zaterdag in Dessel aanwezig zal zijn? “Ik ben volledig op de hoogte, maar wat mij betreft tellen in de volgende weken alleen de punten. Tegen welke tegenstrever we spelen, maakt niet uit.”

“Blijkbaar moeten we nog altijd leren om de duels sneller en fanatieker aan te gaan”

“Weer een tegengoal na hoekschop”, aldus Janssens. “Blijkbaar moeten we nog altijd leren om de duels sneller en fanatieker aan te gaan. Dat weet ik al langer en er wordt op training hard aan gewerkt, maar dat werk moet tijdens de wedstrijd omgezet worden in daden. Zonder namen te noemen, vind ik dat er spelers zijn die beter kunnen. Ook de mentaliteit moet beter. Zowel op training als tijdens de negentig minuten tonen de spelers voldoende inzet, begrijp mij niet verkeerd, maar er zijn momenten waarop we meer moeten brengen.”

Na de nul op twaalf moet de trainer zich zorgen maken.

“Na de match was het heel stil in de kleedkamer. De spelers beseffen ook dat dit niet fout had mogen gaan”, aldus Janssens. “Ik zag echter ook positieve dingen. De laatste twintig minuten van de eerste helft, speelden we prima. Toen vonden we de sleutel duidelijk wel. Druk zetten, duels winnen, recuperatie van de bal, enzovoort. Daarom was het jammer dat die sleutel na de pauze opnieuw was verdwenen. Ik ga de komende week op training op zoek naar de oorzaak hiervan. Is het een fysieke kwestie, of speelt er iets mentaal bij de spelers?”

“Los daarvan hadden we sowieso minstens een punt moeten pakken, maar we misten onze kansen. De misser van Gobitaka na de 1-2 zette ons gebrek aan efficiëntie nog eens nadrukkelijk in de verf”, besluit de trainer.