Volgens de Osaka Tennoji dierentuin zou het dier geen “typisch mannelijk gedrag” vertonen.© AFP

Verwarring in dierentuin: mannelijk nijlpaard blijkt na 7 jaar een vrouwtje te zijn

Een dierentuin in Japan is er na zeven jaar achter gekomen dat een van de mannelijke nijlpaarden uit het park, Gen-chan, eigenlijk een vrouwtje is. De Osaka Tennoji dierentuin laat op hun site weten dat het dier geen “typisch mannelijk gedrag” vertoonde en dat er geen geslachtsdelen te zien waren. Een DNA-test wees uit dat Gen-chan inderdaad een vrouwtje was.

Gen-chan kwam in 2017 van het African Safari dierenpark in Mexico naar Japan. In haar officiële documenten stond dat het zou gaan om een mannetje van vijf jaar. Omdat Gen-chan destijds nog een kalfje was, twijfelden de verzorgers in eerste instantie niet aan het geslacht. Maar in de jaren die daarop volgden vertoonde Gen-chan geen mannelijk gedrag volgens de verzorgers. Ook konden ze geen zichtbare mannelijke geslachtsdelen ontdekken bij het dier.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een woordvoerder van de Osaka Tennoji dierentuin liet aan persbureau AFP weten dat Gen-chan niet probeerde te paren met vrouwelijke nijlpaarden. Ook gooide ze niet met haar uitwerpselen terwijl ze met haar staart rondzwaaide. Dit is volgens de woordvoerder typisch mannelijk territoriaal gedrag.

“We doen ons best om Gen-chans verblijf zo aangenaam mogelijk te maken”, schrijft de dierentuin op de site. De naam van het dier zal niet veranderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer