© Marc Peeters

Auto over de kop na brokkenrit: bestuurster wellicht onwel achter stuur

Olen -

Op het kruispunt Willekens in Onze-Lieve-Vrouw Olen gebeurde vrijdagavond rond 20.30 uur een spectaculair verkeersongeval. Er was slechts één auto in betrokken.

De bestuurster, een dame van 62 uit Olen, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste vaststellingen begon het al honderd meter voor het kruispunt mis te lopen. De bestuurster kwam vanuit Neerbuul en ramde eerste een paal en vervolgens een betonnen tuinmuurtje aan de linkerkant van de weg.

De wagen reed langs de bloembakken heen.© Marc Peeters

De wagen week dan weer uit rechts en reed tussen enkele bloembakken en de muur van een gebouw het kruispunt met de Geelseweg op. De auto raakte daar de middenberm en een paal van de verkeerslichten. De wagen ging vervolgens over de kop.

Zo’n 100 meter voor het kruispunt werd een paaltje geraakt links van de weg© Marc Peeters

De bestuurster zat niet gekneld en kon snel uit het wrak gehaald worden. Ze is afgevoerd met de ziekenwagen. De beschadigde verkeerslichten op het kruispunt sprongen na het ongeval op knipperstand. Voor het doorgaand verkeer was er een tijdlang hinder.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. Vermoedelijk was de bestuurster achter het stuur onwel geworden.  (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners