Oppuurs B verloor dan wel, de promotie was na de wedstrijd toch een feit.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

voetbal eindronde 4de provinciale Oppuurs B - Rauw 1-3

Oppuurs B promoveert ondanks nederlaag tegen Rauw: “Dit is de kers op de taart”

Oppuurs B verloor tegen Rauw met 1-3, maar het promoveert toch als een van de beste verliezers. Trainer Jorno Kerremans bleef achteraf toch met een dubbel gevoel zitten. “Ik had deze wedstrijd toch graag gewonnen. Vieren bij een nederlaag is raar, maar we promoveren en dat is het belangrijkste.”

gino van looy

Kerremans was wel tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “De eerste helft hadden we het niet makkelijk tegen een ervaren team als Rauw”, begint Kerremans. “Ze kwamen 0-2 voor en dat was ook de ruststand. Na rust herpakten we ons en kwamen we verdiend terug tot 1-2 en dan gingen we op zoek naar de gelijkmaker. We kregen een unieke kans op de gelijkmaker, maar we misten onze strafschop. We pakten dan nog meer risico’s en Rauw strafte dat af met een derde doelpunt zodat de wedstrijd gespeeld was.”

Maar ondanks deze nederlaag promoveert Oppuurs B toch. Het is bij de beter verliezers en bovendien stopt Willebroek. Maar dat wekt bij Kerremans een dubbel gevoel op. “Promoveren is uiteraard zeer mooi, maar ik had dat graag sportief gedaan. Het verhaal van Willebroek blijft ook een beetje onduidelijk maar we horen bij de betere verliezers dus we gaan sowieso naar derde. En dat is echt wel een prachtige prestatie van mijn groep.”

Oppuurs B leek lang op weg naar de titel, maar de vele geblesseerden leidden een dip in die hen de titel kostte. De derde plaats op zich was al een mooie prestatie, de promotie was de kers op de taart. “Voor het seizoen mikten we op 35 punten en een plaats in de middenmoot. Maar het liep heel goed en in januari zagen we dat de titel een mogelijkheid was. We zijn daar dan voor gegaan, maar door de vele blessures hebben we het niet gehaald. Die derde plaats was in de gegeven omstandigheden ook prachtig. En eens je daar staat wil je meer. De promotie is dan ook de kers op de taart en ook de verdienste van mijn jonge groep, want wij zijn echt een B-ploeg met allemaal jongeren. 3de provinciale wordt dan ook een echte uitdaging, maar het wordt wel een mooie reeks. Met Puursica en Sint-Amands spelen we echte derby’s en voor de jongeren wordt dit ook een test om te zien hoe ver ze staan. Als trainer had ik dit nooit verwacht, maar het is wel een geweldige prestatie van mijn groep en we kijken uit naar volgend seizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen