REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ingestorte brug "gevolg van achterstallig onderhoud", drie kinderen onder dodelijke slachtoffers

Gisterenmiddag is het snelwegviaduct de Ponte Morandi over de Italiaanse stad Genua ingestort. Minstens 35 mensen zijn omgekomen, onder wie drie kinderen, en de balans dreigt nog zwaarder te worden. De Italiaanse minister van Vervoer Danilo Toninelli zegt dat de ramp met de niet onbesproken verkeersbrug het gevolg is van achterstallig onderhoud. De hulpdiensten vrezen dat de rest van de brug nog zal instorten.

63 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Die minister van verkeer zou beter eens in zijn eigen partij zoeken naar verantwoordelijken. Toen de Vijfsterrenbeweging nog in de oppositie zat, nationaal en regionaal, kantte ze zich fel tegen plannen om het snelwegnet rond Genua uit te breiden, een nieuwe brug inbegrepen. Oa kopstuk Beppe Grillo, was hevig tegen, en noemde een mogelijk dreigende instorting van de brug een fabeltje. Dat ze hem nu maar eens ferm op de rooster keggen.
  • eddy bollaert

    6 jaar geleden
    Dominique .u hebt groot gelijk .Europa gaat énorm achteruit op alle gebied .men moet bezuinigen om de Europese politiekers hun zakken te kunnen vullen. En doet niets. Zelfs onze waarden wórden aangetast.maar het volk is weeral de dupe zoals hier geval is.sterkte aan de familie van de slachtoffers.
  • Jean-Claude Van Meirhaeghe

    6 jaar geleden
    Waarom alles op Europa steken? In de jaren ‘60 was er nog geen sprake van Europa, het is een menselijke fout en de weersomstandigheden hebben daar een rol ingespeeld , die architect en voor moeten maar voor opdraaien en dat heeft met Politiek niets te maken evenmin met Maffia, geef gewoon de schuld aan de bouwer van die brug, zo simpel is dit
  • eduard janssens

    6 jaar geleden
    Voor zo'n brug gebouwd word Moreno ; wordt met alle factoren rekening gehouden de krimp en uitzetten van de materialen in alle natuuromstandigheden vertel dus geen zever.Hier is top knoeiwerk afgeleverd ; de schuldigen de verantwoordelijken hier voor alles levenslang opsluiten .
  • Herbert Verbeeck

    6 jaar geleden
    Betonrot en dan wapeningsijzer bloot. Dan kan daar perfect een bliksem op inslaan. Denk dan aan de kortstondige uitzettingskracht van de hitte in het beton... En daar gaat de brug dan. Een drama. Maar het zal sowieso een samengaan van zijn.