NOS NieuwsAangepast

Twee gewonden bij nieuwe explosie in Austin

Politie onderzoekt ontploffing in Austin (Texas)

In de Texaanse hoofdstad Austin zijn twee mannen van in de twintig gewond geraakt bij een ontploffing. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en verkeren niet in levensgevaar.

Mogelijk was het een bom die van een afstand tot ontploffing is gebracht. Vorige week kwam een jongen om en raakten twee mensen gewond door twee ontploffende pakketjes in Austin. Begin deze maand overleed ook al een man bij een explosie in Austin. De politie onderzoekt of de explosies met elkaar te maken hebben.

De politie waarschuwde bewoners vannacht nog eens om verdachte pakketjes niet aan te raken en er ook niet bij in de buurt te komen. Ook adviseerde de politie mensen die tot ruim een kilometer van de plaats van de ontploffing wonen, om tot in ieder geval zonsopkomst binnen te blijven.

Verdachte rugzak

"We weten nog niet wat er is gebeurd, maar duidelijk is dat het een explosie was", zei de politiechef. De politie onderzoekt ook een verdachte rugzak.

Dit weekend werd een man van 26 opgepakt die een bommelding had gedaan bij een concert van The Roots in Austin. Het concert van zaterdag werd afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl