Direct naar artikelinhoud
Update

Problemen Antwerpse ring: "Volledige weg wellicht morgenvroeg opnieuw vrij"

File richting Antwerpen. De dag voordien heeft een vrachtwagen een lading silicone verloren ter hoogte van de afrit Borgerhout op de Antwerpse ring. Dit zorgt al sinds gisteren voor grote files rond Antwerpen.Beeld Wouter Van Vooren

Na een dag van verkeersellende op de Antwerpse ring is er licht aan het einde van de tunnel: de freestesten, waarmee het wegdek weer siliconevrij gemaakt wordt, zijn positief. "Als alles goed gaat, hopen we tegen de ochtendspits de volledige weg terug vrij te kunnen maken", klinkt het bij het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV).

Vandaag ging de Antwerpse ring gebukt onder files en lange wachttijden. Door een ladingverlies gisterenavond waren twee rijstroken van het wegdek in Borgerhout - richting Nederland - besmeurd met een laag siliconen. 

Nu blijkt een test over 100 meter, waarbij het AWV de gelekte vloeibare siliconen van en uit het wegdek probeerde te halen door de bovenste laag van het beton fijn te frezen en te verwijderen, positief. Het Agentschap zal de hele nacht doorwerken om de rest van het 1,1 kilometer lange stuk te reinigen. Tegen morgenvroeg hoopt het AWV de klus te klaren. 

De avondspits was op de Antwerpse ring en invalswegen bijzonder zwaar. Het Vlaams Verkeerscentrum had bestuurders opgeroepen de regio zoveel mogelijk te vermijden en alternatief vervoer te voorzien. Onderhoudswerken aan de Waaslandtunnel werden uitgesteld, om meer verkeersellende te vermijden. Daarom bleef de tunnel in beide richtingen open.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...