Van linksaf: Rani De Leeneer (5de plaats), Marita Wuyts (3de), Paul Cordy (lijsttrekker), Charlie Van Leuffel (2de), Bart Steyaert (4de)© rr

N-VA district Antwerpen maakt kandidaten verkiezingen bekend: districtsburgemeester Paul Cordy opnieuw lijsttrekker

Antwerpen -

Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy zal op 13 oktober opnieuw de lijst trekken voor N-VA in het district Antwerpen. Districtsschepen Charlie Van Leuffel staat op de tweede plaats. “Het werk is nog niet af”, zegt Cordy.

Jan Stassijns

Paul Cordy (57) zwaait al sinds 2016 de plak in het district Antwerpen. En als het van hem en de lokale afdeling van N-VA afhangt, dan blijft hij dat ook na de districtsraadsverkiezingen in oktober zo. De leden keurden onlangs de kandidatenlijst en verkiezingsprogramma goed, met Cordy als lijsttrekker. “Met heel veel enthousiasme heb ik de afgelopen jaren het district bestuurd en dat vuur is nog lang niet gedoofd”, aldus Cordy. “Het werk is nog niet af en de ambitie om een hele reeks projecten op te starten en tot een goed einde te brengen is groot.”

Op de tweede plaats staat Charlie Van Leuffel (34), die sinds 2019 mee bestuurt als districtsschepen van onder meer Sport en Communicatie. Zij wil zich de komende jaren opnieuwe engageren om de Antwerpenaar in beweging te krijgen. “De voorbije jaren verbeterden we onze sportinfrastructuur en zorgden we samen met onze sportclubs en -partners voor tientallen fijne sportactiviteiten”, zegt Van Leuffel. “Dat wil ik blijven doen.”

Senioren

Voorzitter van de districtsraad Marita Wuyts (63), krijgt de derde plek. Zij is sinds 2013 districtsraadslid en zit sinds 2019 de raad voor. Haar focus richt zich op de Antwerpse senioren. “Ik zorg mee voor een sociaal beleid waarin aandacht voor senioren, samenlevingsproblemen en kordater optreden bij overlast belangrijk zijn”, zegt Wuyts.

Bart Steyaert (62), districtsraadslid en ook voorzitter van de lokale N-VA-afdeling, staat op de vierde plaats. “Ik wil lokaal bijdragen om ons district nog mooier en beter te maken”, zegt hij.

En Rani De Leeneer (28) sluit de top vijf af. Zij moet de stem van de jongeren vertolken in de districtsraad. “Ik wil mij vooral inzetten voor een levendig en bruisend district met ruimte voor ondernemerschap”, zegt ze.

Het programma en de rest van de Antwerpse kieslijst maakt N-VA na de Vlaamse, Europese en federale verkiezingen op 9 juni bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkiezingen districten 2024