© AP

Newcastle-middenvelder Sandro Tonali krijgt voorwaardelijke schorsing voor tweede overtreding van gokregels

Newcastle-middenvelder Sandro Tonali heeft een voorwaardelijke schorsing gekregen van twee maanden vanwege overtredingen van de gokregels van de Engelse Voetbalfederatie FA, zo laat de FA donderdagmiddag weten.

Belga
Bron: BELGA

De 23-jarige Italiaanse international moet ook een boete betalen van 20.000 pond (omgerekend 23.000 euro), maar mag, op voorwaarde dat hij geen verdere overtredingen tegen de gokregels begaat, volgend seizoen gewoon weer aantreden bij de Magpies.

Eind maart beschuldigde de FA de middenvelder, die momenteel een schorsing van tien maanden uitzit vanwege zijn betrokkenheid bij een gokschandaal in Italië, ervan tussen 12 augustus 2023 en 12 oktober 2023 vijftig keer op wedstrijden gegokt te hebben. 

“Sandro heeft buitengewoon goede assistentie verleend aan de FA door zichzelf aan te geven en volledig mee te werken aan het onderzoek”, aldus het statement van Newcastle. “Hij heeft zijn gokactiviteiten volledig toegegeven en gaat met de volledige steun van de club door met zijn therapie. Hij zal ook blijven trainen met zijn teamgenoten bij Newcastle.”

Tonali staat hoe dan ook nog tot augustus dit jaar aan de kant wegens een schorsing, die hij in oktober vorig jaar van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) kreeg. De controlerende middenvelder had toegegeven gegokt te hebben op wedstrijden van zijn ex-clubs Brescia en AC Milan, op het moment dat hij er speelde. Hij gokte wel altijd op overwinningen van zijn eigen team.

De maximumstraf bedroeg drie jaar, maar Tonali sloot een deal met de Italiaanse autoriteiten en kreeg zo strafvermindering. Hij moest zich ook acht maanden laten behandelen voor zijn gokverslaving en minstens zestien publieke presentaties geven over zijn ervaringen. Daarnaast moest hij ook een boete van 20.000 euro betalen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer