maandag 16 juli 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

David Deiana en Jacky Wetsels van Atelier 84 in Maaseik.  vtm

Televisie

‘Met Vier in Bed’ logeert driemaal in Limburg

Deze week stapt ‘Met Vier in Bed’ driemaal af in Limburg. Het eerste adres is Atelier 84 in Maaseik, in een winkelstraat pal in het centrum. Jacky Wetsels (41) en David Deiana (33), negen jaar samen en twee jaar getrouwd, verwennen er hun gasten.

“We zijn hier nu vier en een half jaar bezig,” vertelt David. “Jacky werkte op de Ford en ik zat al in de horeca. Door de sluiting van Ford moest hij iets anders zoeken. Hij is een prima hobbykok en had er altijd al van gedroomd om een restaurant te beginnen. Op een nieuwjaarsreceptie raakten we toevallig aan de praat met de eigenaar van het pand in de Bosstraat, een historisch gebouw. Dat was eerst een naaiatelier, daarna een stoffenwinkel, vervolgens een winkel van Proximus en nadat het een jaar of vier had leeggestaan heeft de eigenaar het verbouwd tot een hotel met vijf kamers. Het grootste deel was al gerenoveerd. Wij zagen er meteen een opportuniteit in. We huren het pand nu. Het kopen zou voor ons veel te hoog gegrepen zijn maar als je huurt, moet je er natuurlijk ook de marges uit halen. Dat is niet altijd even makkelijk. Maaseik heeft even een dip gehad maar nu komen er weer veel toeristen naar hier.”

Jacky werkte vroeger bij Ford en had er altijd al van gedroomd om een eigen zaak te beginnen David Deiana

Atelier 84 - de naam verwijst naar de historische herkomst en 84 is gewoon het huisnummer - is dus geen B&B. “Maar we proberen onze gasten wel te behandelen zoals ze dat in een B&B doen: we hebben bijvoorbeeld geen receptie en als de gasten arriveren, ontvangen we hen persoonlijk, proberen hen op hun gemak te laten voelen en geven wat uitleg op de kamer. In tegenstelling met een B&B krijg je bij ons niet alleen ontbijt. Het restaurant is open van 10 tot 21 uur. Een troef is ook ons buitenterras. Dat ligt aan de achterzijde, waar geen straat of woningen zijn. In volle centrum van de stad is het er toch heel rustig.”

De gasten komen van zowat overal maar toch vooral van West-Vlaanderen. “Mensen van Kortrijk en Brugge die de andere kant van het land willen verkennen op de fiets. Ook veel Nederlanders en Duitsers. Ze komen zelfs van Portugal om hier te komen fietsen. Het fietsroutenetwerk is dan ook een geweldige aantrekkingspool en er is op dat gebied een mooie samenwerking met Nederland.”

Nieuw leven

Morgen is het gezelschap in Borgloon, in Kirisavan, de B&B van Bart en zijn Thaise vrouw Mo. Mo en Bart woonden vijftien jaar in Thailand, maar toen Barts vader ernstig ziek werd, keerden ze terug naar België. En zo startten Mo en Bart samen met hun zoon Benjamin een nieuw leven als B&B-uitbaters.

Het derde logeeradresje van deze week ligt in Kanne. Hier prijkt ‘K’ van de goede vrienden Bart en Pieter. Pieter is van beroep makelaar en heeft veel kennis van verbouwingen, Bart heeft een passie voor koken. De perfecte combinatie dus voor hun project: een eigen B&B met restaurant.

De week wordt afgesloten in Barvaux, een deelgemeente van Durbuy, waar Nadine en Jurgen een chalet verhuren met speeltuin voor de kinderen, een zwemspa en jacuzzi.

‘Met Vier in Bed’, VTM, 21.20 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws