© VDB

Maaseik verliest heenwedstrijd Beker van België, maar gelooft nog in finale: “Het is nog speelbaar”

Maaseik zal komende zaterdag een 3-1-nederlaag moeten goedmaken als het naar de bekerfinale wil. Jolan Cox en Jelte Maan haalden opnieuw een uitstekend niveau, maar Verhanneman en co waren duidelijk belust op revanche na de nederlaag van zaterdag. De Maaslanders hadden lang uitzicht op een goede uitgangspositie, maar gaven in de vierde set een 18-21-voorsprong uit handen. “Maar het is nog speelbaar”, aldus Just Dronkers.

Rob KWANTEN

Opvallend weinig toeschouwers in Schiervelde voor de nochtans cruciale bekerconfrontatie met de Maaslandse aartsvijand. Maar de Knackies maakten er geen punt van. Aangevoerd door de onhoudbare Verhanneman walsten ze in de eerste set over een mak Maaseik. Tammemaa zette de thuisploeg nog wel een hak met enkele mooie blocks, maar opponent Coolman en hoofdaanvaller Kindt brachten Roeselare op een 1-0-voorsprong. “We maakten te veel foutjes”, liet teammanager Ivo Rutten zich ontvallen. “Enkele jongens haalden hun niveau niet. Tegen Roeselare betaal je dat cash.”

Maar met één van zijn gekende opslagreeksen zette Jolan Cox Maaseik in de volgende set weer op de rails. Na een zoveelste block van Tammemaa serveerde hij zijn team van 5-8 naar 5-12. Een kloof die de thuisploeg niet meer zou dichten. Cox duwde in set drie op indrukwekkende wijze door naar 11-14, maar onder impuls van Lou Kindt, de vervanger van de geblesseerde Hendrik Tuerlinckx, vocht Roeselare zich weer in de set. Een ace van setter Walsh op 25-24 was goed voor de 2-1-voorsprong.

Leeuwen

Bij 7-2 in de vierde set leek Roeselare gewonnen spel te hebben. Maar de Maaseikenaren vochten als leeuwen. Met een schitterende opslagreeks zette Jay Blankenau 18-15 om in 18-21. Ook Grozdanov deed zijn duit in het zakje met 2 blocks. Toch waren het de West-Vlamingen die in een tumultueuze slotfase het laken naar zich toetrokken.

“Deze nederlaag is toch moeilijk om te aanvaarden”, aldus een ontgoochelde Just Dronkers. “Na die opslagreeks van Jay Blankenau moeten we die vierde set altijd pakken. Die 18-21 mogen we nooit meer weggeven. We wisten dat Roeselare gebeten voor de dag zouden komen. Tuerlinckx ontbrak dan wel, maar die Lou Kindt kan ook een potje volleyballen. Deze 3-1 maakt de terugwedstrijd van volgende week zaterdag natuurlijk altijd nog speelbaar, maar we hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt. Ik ben trouwens ook niet tevreden met mijn eigen prestatie. Jammer dat ik tegen Roeselare zo voor de dag kom.”

In de andere halve finale ging Aalst met overtuigende 0-3-cijfers winnen op het veld van Menen. Enkel een mirakel op het veld van de Ajuinen kan Menen dus nog richting finale in het Sportpaleis duwen.

Setstanden: 25-18, 19-25, 26-24, 25-23.

Roeselare: Walsh 1, Coolman 8, Verhanneman 22, Van De Velde 5, Van Hirtum 12, Kindt 15. Libero: Dejonckheere. Kwam in: Holt.

Maaseik: Blankenau 2, Tammemaa 12, Maan 18, Grozdanov 9, Baetens 6, Cox 23. Libero: Dronkers. Kwamen in: Van Heyste, Pupart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer