© rr

Wietse Bosmans kan naar Heist Cycling Team: “Ik wil het veldrijden als broodwinning behouden”

Wietse Bosmans kan even opgelucht ademhalen. De 27-jarige inwoner van Hulshout zit, nadat zijn contract bij Steylaerts-777 niet werd verlengd, zonder werkgever en kon dan ook geen wegwedstrijden rijden als voorbereiding op het veldritseizoen. Maar daar kwam de afgelopen dagen verandering in. Bosmans kreeg van Heist Cycling Team een helpende hand aangereikt.

Lieven Verheyen

“Door de sombere sponsortijden die momenteel in de crosswereld heersen, viel ik na het afgelopen veldritseizoen zonder werkgever”, zegt Wietse Bosmans, die tweevoudig vicewereldkampioen bij de beloften is. “Om het komende winterseizoen toch goed te kunnen voorbereiden, ging ik zelf op zoek naar een club. Dat was niet gemakkelijk en kostte veel energie. Gelukkig kwam ik onlangs via vriend en ex- wielrenner Chris Deckers in contact met Heist Cycling Team. Deckers levert de fietsen aan die club.”

“Voor ons was het onmiddellijk in orde om Bosmans in ons team op te nemen. Zowel naar onze jeugd toe als voor onze eigen uitstraling is dit een gouden opportuniteit”, zegt Yves Dockx, de voorzitter van Heist Cycling Team. “We namen met Steve Van den Broeck en Filip Oost van onze hoofdsponsor F&S contact op en ze steunen ons in dit project. Wietse zal bij de elite zonder contract onze kleuren verdedigen. Zowel wat kledij als fietsmateriaal betreft, kunnen wij hem helpen.”

Voor de renner uit Hulshout is het fietsen in teamverband een nieuw gegeven. “In het veldrijden is het ieder voor zich. Daar wordt totaal geen rekening gehouden met ploegmaats. Dat ik nu niet op een eiland zal leven, is iets waar ik naar uitkijk.”

Ook ploegleider Hans Geukens wrijft zich in de handen. “De jongeren zullen enorm veel van Wietse leren. De ervaring die ze zullen opdoen, is onbetaalbaar. Daar moeten ze normaal jaren wedstrijden voor rijden om de kennis die Bosmans nu kan doorgeven, op te doen.”

Hoe het na de zomer verder moet voor het eens zo grote crosstalent, is nog niet geweten. “Laat me nu maar eerst deze kans gebruiken om mijn conditie op pijl te brengen”, zegt Bosmans. “Dat is mijn grootste bekommernis. Dan ben ik klaar om goed de winter in te gaan. Het is immers nog steeds mijn grootste doelstelling om het veldrijden als mijn broodwinning te behouden. Als dat lukt en de mensen van Heist Cycling Team zijn tevreden over mijn bijdrage aan het ontwikkelingsproces van hun jeugd, wordt dit een win-winsituatie.”