Iedereen Borsbeek en N-VA voeren eerste gesprek

De twee partijen die in Borsbeek noodgedwongen een coalitie moeten vormen, hebben donderdag voor de eerste maal aan tafel gezeten. Over de inhoud is nog niet veel bekend, maar de gesprekken gaan uiteraard verder.

fisp

Aangezien Vlaams Belang de enige andere partij is met zitjes in de nieuwe gemeenteraad en het cordon sanitaire stand lijkt te houden, lijken Iedereen Borsbeek en N-VA door de kiezer tot elkaar veroordeeld.

Na enkele dagen van reflectie kwamen beide partijen donderdag voor een eerste keer samen om het over een gebeurlijke coalitie te hebben. Veel details willen ze alvast niet kwijt. “Het klopt dat de gesprekken lopende zijn, maar meer willen we er nu niet over bekendmaken”, laat Jan Govaerts, voorzitter van Iedereen Borsbeek, weten.

N-VA is duidelijk over hoe de gesprekken moeten verlopen. “We hebben erop aangedrongen om eerst over het inhoudelijke te praten. Pas als er daarover duidelijkheid is of wanneer er een voldoende gedragen overeenkomst is, kunnen we praten over postjes en bevoegdheden. Volgende week gaan de gesprekken verder”, zegt Walter Kiebooms (N-VA).