© Nico Meens

Carnavalissima in ‘s Gravenvoeren

Voor de 43ste keer organiseert Liveke (Limburgse Vereniging voor Karnavals Evenementen) Carnavalissima. Dit liedjesfestival voor feestneuzen vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 november (vanaf 21.11 uur) in samenwerking met de KV De Waggelere uit ‘s Gravenvoeren en gaat door in de Kursaal (Boomstraat).

nico meens

Voor de 43ste keer organiseert Liveke (Limburgse Vereniging voor Karnavals Evenementen) Carnavalissima. Dit liedjesfestival voor feestneuzen vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 november in samenwerking met de KV De Waggelere uit ‘s Gravenvoeren en gaat door in de Kursaal (Boomstraat).

Sinds 1975 wordt deze liedjeswedstrijd jaarlijks georganiseerd met de deelname van de 14 grootste carnavalsverenigingen aangesloten bij Liveke."Alle verenigingen kregen de opdracht om een nummer in eigen dialect te schrijven. En al leven we in een provincie met uiteenlopende dialecten, jaarlijks zijn we er in geslaagd deze samen te brengen.Alle aangesloten verenigingen hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat er 14 nieuwe en originele carnaval schlagers zijn opgenomen in de studio.Van deze liedjeswedstrijd wordt er ook een CD uitgegeven, die de aangesloten verenigingen in hun eigen woonplaats en streek promoten en verkopen, aldus Thierry Germeys. "Tijdens Carnavalissima wordt het "beste carnavalsliedje" gekozen door zowel de Vasteloavond-jury als de Liveke-jury. De Liveke-jury is samengesteld met afgevaardigden van elke deelnemende vereniging. De Vasteloavond-jury is samengesteld uit, muzikanten, liedjesschrijvers, prominenten en vertegenwoordigers uit het vasteloavond milieu, zowel uit Nederlands als Belgisch Limburg, " aldus nog Germeys. Op vrijdag 24 november om 21u11 barst er weer een grandioos feest los rond deze CD.Dit jaar zal het gebeuren plaats vinden in het Kursaal van ‘s Gravenvoeren, Boomstraat 27 in 3798 ‘s Gravenvoeren.De deelnemers brengen dan hun schlager, gekleurd met het nodige showelement, en strijden om de titel van “Carnavalschlager 2018“. Vanaf 11 november kan u op de website www.liveke.be de deelnemende liedjes beluisteren en stemmen voor de publieksprijs.Graag nodigen wij u allemaal uit om te komen proeven van carnaval en de verschillende dialecten die Limburg rijk is. Afspraak vrijdag 24 november in ‘s Gravenvoeren.

Praktisch

Aanvang : 21.11 uur

Locatie : Kursaal van ‘s Gravenvoeren, Boomstraat 27 in 3798 ‘s Gravenvoeren.Organisatie : KV De Waggelere i.s.m. Liveke

Contact Liveke : Thierry Germeys (ondervoorzitter), tel +32(0)499/97 46 85,

Of via mail : thierry.germeys@liveke.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer