Dubbel kampioenschap in jeugd KFC Meer.© rr

Dubbel kampioenschap in jeugd KFC Meer

Meer -

De U17 en U21 van KFC Meer hebben afgelopen weekend beiden de kroon gepakt in hun competitie; dubbel feest dus.

Ellen Goris

De U17 domineerde de derby tegen buurdorp Minderhout VV met een overtuigende 1-9 overwinning. Na een seizoen met een kwalitatief sterke groei van het team was het een ware nek-aan-nekrace met tegenstander KFC Poppel. Toen tijdens de inhaalwedstrijden vorige week woensdag en donderdag KFC Meer na een spannende strijd met 4-0 won van KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel en Poppel onverwacht punten verloor in een verliesmatch thuis tegen K. Meerle FC (3-4), had Meer zaterdag voldoende aan een gelijkspel tegen Minderhout VV.

De U17 van Meer speelde zaterdag kampioen.© rr

Na een spannende start pakte het Meerse elftal van trainer Johan Martens overtuigend de leiding en kon scheidsrechter Robbe Martens de wedstrijd affluiten waarna geel-zwarte rookpluimen werden afgestoken.

Bij de U21 was er al evenveel spanning in de competitie. Tijdens de periode voor de winterstop waren de buren uit Minderhout de sterkste en lukte het Meer niet om de top van de competitie te bereiken. Maar in de tweede helft van het seizoen nam de U21 onder leiding van trainer Toine Van Gils direct de koppositie in. Zelfs een verrassende nederlaag tegen KFC Eendracht Zoersel (3-2) bleek geen obstakel voor het team. Op de slotdag van de competitie werd St. Jozef Rijkevorsel met ruime cijfers verslagen (7-2) voor een enthousiaste menigte.

U21 na de wedstrijd.© rr

De Meerse voetbalclub werkt sterk aan de ontwikkeling van hun jeugdspelers en heeft een beleid dat erop gericht is om eigen jeugd zo veel mogelijk te laten doorstromen naar het eerste elftal. “Het bestuur van KFC Meer is nadrukkelijk bezig met het samenwerken op het gebied van opleiding en doorstroming van jeugdspelers binnen de fusiegemeente Hoogstraten”, benadrukt bestuurslid Paul Van Gils. “ Binnen dat kader volgt 1e elftal trainer Roy Muesen de ontwikkeling van spelers in de jongere elftallen van nabij op en schat het potentieel in dat we zelf toekomstig kunnen inzetten in ons eerste elftal.”

Geel-zwarte rookpluimen werden na de wedstrijd van de U17 afgestoken.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners