Auteurs Pepijn Lanen en eigenaar Dirk Megens.© lava

Pepijn Lanen aka Faberyayo signeert nieuwste boek ‘Gezeik’ bij Little Shop of Hoarders: “Een verhaal voor mannen die van zeuren houden”

Antwerpen -

Hoog bezoek bij Little Shop of Hoarders in de Lange Nieuwstraat vrijdagavond. Pepijn Lanen, die in de Lage Landen onder meer faam geniet als Faberyayo bij de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, kwam zijn nieuwe boek ‘Gezeik’ signeren.

Laurens Van Aert

Wie Pepijn Lanen ziet, denk wellicht meteen aan Faberyayo, het alter ego waarmee de geboren Utrechter deel uitmaakt van De Jeugd van Tegenwoordig. Veel minder algemeen geweten, zeker in België, is dat Lanen er ook een fraaie carrière als schrijver op nahoudt.

Dat goochelen met taal hem in het bloed zit, bewijst de iconische artiest met zijn nieuwe boek ‘Gezeik’. “Het gaat over een volwassen man die met zijn zoon en dochter naar een Waddeneiland moet en daar per ongeluk de tenondergang van Nederland, en misschien wel van de wereld, in gang zet”, vertelt de auteur.

“Het voelde als een must om zoiets te schrijven. Mannen die domme beslissingen maken, past immers helemaal in onze huidige zeitgeist.

Lanen en Megens poseren met het nieuwe boek.© lava

Lanen zakte vrijdagavond af vanuit Amsterdam naar Little Shop of Hoarders, een winkel vol “dingen die je niet echt nodig hebt” in de Lange Nieuwstraat. “Waarom ik hier ben? Omdat het moest van Dirk Diggler”, lacht Lanen, verwijzend naar de artiestennaam van Dirk Megens, de eigenaar van de winkel. “Een beetje gek, want hij komt helemaal niet uit Antwerpen, wel uit Nederland.”

“Pepijn en ik kennen elkaar via Bas Bron, de beatmaker en stille kracht van De Jeugd van Tegenwoordig”, vertelt Megens. “Onze paden kruisten elkaar vaak de afgelopen jaren. En nu zitten we hier op een signeersessie in Antwerpen. Heerlijk is dat.”

Affiches bij de winkel.© lava

“Wat ik zelf van het boek vind? Tof! Tijdens het lezen had ik af en toe een serieus what the fuck-moment, maar het is een absolute aanrader.”

Op de vraag wie het boek moet openslaan, antwoordt Lanen kort en krachtig: Mensen die van lezen houden en mannen die zeuren. Iedereen dus.”

LEES OOK. Nederlandse muziekofiel Dirk Megens opent platenwinkel met opvallende extraatjes: “Een goudmijn vol spullen die je niet echt nodig hebt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nederland