Puck Pieterse verlengt Europese titel mountainbike in zware weersomstandigheden, landgenote Emeline Detilleux veertiende

De Nederlandse Puck Pieterse (21) heeft zondag op de Europese kampioenschappen mountainbike in Roemenië haar titel in de crosscountry verlengd. Pieterse haalde het in abominabele weersomstandigheden met een lange solo. De Belgische Emeline Detilleux werd veertiende.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

Gietende regen, dikke mist, lage temperaturen en een modderig parcours zorgden in skiresort Cheile Gradistei voor erg veeleisende omstandigheden op de laatste EK-dag, maar titelverdedigster Pieterse liet zich daardoor niet uit het lood slaan. Pieterse kwam even op een klein gaatje te zitten van medefavoriete Pauline Ferrand-Prévot, maar de Nederlandse ging nog voor halfweg koers op en over de Française.

Pieterse won uiteindelijk met ruim een minuut voorsprong. De Nederlandse van Alpecin-Deceuninck, die maandag haar 22e verjaardag viert, is na haar veldritseizoen en het voorjaar op de weg nog maar pas aan haar mountainbikeseizoen begonnen. Het EK crosscountry was haar derde MTB-wedstrijd van 2024. Vorige zondag won Pieterse in het Belgische Eupen, afgelopen donderdag veroverde ze zilver op het EK shorttrack.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ferrand-Prévot zou na een val uiteindelijk nog uit de wedstrijd verdwijnen. De Oostenrijkse Mona Mitterwallner pakte zilver, de Duitse Nina Benz brons. Belgisch kampioene Emeline Detilleux, die nog in strijd is voor een olympisch ticket voor Parijs 2024, had op de 14e plaats 7:21 achterstand op Pieterse. Heel wat Europese toppers waren niet naar het EK afgereisd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer