© Getty Images

Demi Vollering pakt rit- en eindzege met knappe solo in Ronde van het Baskenland

Demi Vollering (SD Worx - Protime) heeft zondag de derde en laatste etappe in de derde editie van Ronde van het Baskenland voor vrouwen (2.WWT) gewonnen. De Nederlandse kampioene is ook de eindwinnares. Ze reed haar ploeg- en landgenote Mischa Bredewold, die de eerste twee etappes gewonnen had, uit de leiderstrui.

Bron: BELGA

De ploeggenote van Lotte Kopecky was na een heuvelachtige etappe van 114,9 kilometer in en rond San Sebastian met onderweg onder andere een beklimming van de Jaizkibel duidelijk de beste. Ze ging in de aanval op een beklimming van tweede categorie op 30 kilometer van de aankomst en reed solo naar de overwinning. In de sprint van de achtervolgende groep vervolledigden Thalita De Jong (Lotto Dstny Ladies) en Bredewold het volledig Nederlandse podium.

© Getty Images

In het eindklassement finishte opnieuw Bredewold als tweede en greep de Française Juliette Labous (Team dsm-firmenich PostNL) de laatste podiumplaats. Lotte Claes (Arkéa - B&B Hotels Women) was met een 26e plaats beste Belgische.

In drie edities van de Ronde van het Baskenland voor vrouwen heeft SD Worx alle ritten gewonnen en telkens keer de eindzege behaald. Vollering wist ook in 2022 te winnen, vorig jaar waren de bloemen voor de Zwitserse Marlen Reusser.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer