© put

Jean-Pierre Van Rossem heeft spijt: “Meer dan 60 jaar ruzie gemaakt met mijn vader, maar hij had gelijk”

Ex-politicus en zakenman Jean-Pierre Van Rossem heeft spijt van de ruzie met zijn vader, die draaide rond een konijn en dateert uit zijn kindertijd. Intussen is de man 96 jaar en leeft hij in “intellectueel isolement” na een herseninfarct. “Ik heb hele mooie momenten gemist”, aldus Van Rossem.

gjs

“Vragen kan ik nog wel, maar horen doet hij het niet meer.” In een openhartige post op Facebook heeft Jean-Pierre Van Rossem, gewezen politicus en zakenman, niets dan spijt voor zijn moeilijke relatie met zijn 96 jaar geworden vader. “Praten doet hij nauwelijks nog, al niet meer sinds die laatste herseninfarct. Sindsdien leeft hij in een nagenoeg compleet intellectueel isolement. Van die geweldige grote geest die hij altijd is geweest heeft de verwoestende tijd vrijwel niets heel gelaten. Enkel moeke, zelf drie maanden jonger, lijkt hem af en toe nog te verstaan. Maar dat Cercle Brugge er na een onmogelijk gewaande terugkeer in geslaagd is Beerschot een 2-3 nederlaag toe te dienen zal zijn trouwe verpleegster hem ondertussen wel al duidelijk hebben gemaakt.”

Op Joe gaf een geëmotioneerde Van Rossem te kennen dat hij aan een boek over zijn vader aan het werk is. “Hij was een intelligent man, maar ik heb meer dan 60 jaar met hem in ruzie gelegen over iets banaals. Ik heb eindelijk ingezien dat het 100 procent mijn fout was, maar ik heb al die tijd alles wat hij deed averechts en verkeerd geïnterpreteerd.”

De ruzie draaide om het konijn Kaduin, dat papa Van Rossem liet slachten voor zijn eerste communie. Tot twee jaar geleden hebben de twee niet met elkaar gesproken, tot zijn zus er net voor haar dood op aandrong dat ze moesten stoppen met ruziën. “Ik heb hele mooie momenten gemist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer