© Dick Demey

Beloften KRC Genk staan aan de leiding na 3-1-zege tegen STVV

Ook in de beloftencompetitie greep KRC Genk gisteravond de leiding. Adriano Bertaccini was met twee goals de grote uitblinker tijdens de 3-1-zege in de Limburgse derby tegen STVV.

mg

KRC Genk speelde met een piepjong elftal met alleen spelers, die deze eeuw geboren zijn. Philippe Clement had niet één lid van de A-kern afgevaardigd, terwijl bij STVV drie A-kernspelers aantraden. Onder hen spits Buya Turay, die bij één van zijn enige geslaagde acties de vroege openingstreffer van Bertaccini ongedaan maakte. Maar in het slot van de eerste helft sloeg de thuisploeg via Limbombe en Bertaccini een beslissende kloof. Nsimba, die op slag van rust de paal had getroffen, miste na rust nog een strafschop. STVV slaagde er niet meer in om een vuist te maken.

KRC GENK: Leysen - Vandermeulen, Adewoye, Lathouwers, Leyssens (63’ Théate) - Sierra (88' Leliendal), Lambrix - Nsimba (78’ Hakkens), Reyners, Limbombe - Bertaccini (85’ Cuypers).

STVV: Pirard - Swers, Van Helden, Mmaee, Vandersmissen - Opdenakker, Boosten (65’ Sakata) - Bielen (70’ Masoudi), Doore (75’ Casa), Balongo - Turay (83’ Nitcheu).

Doelpunten: 4’ Bertaccini, 27’ Turay 1-1, 42’ Limbombe 2-1, 45’ Bertaccini 3-1.

Strafschoppen: 64’ Nsimba mist (over).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer