© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 11
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ilse (10) loopt zelfs rapper dan de jongens

De eerste Chiro Viersel Loop ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Chiro Valentijn zaterdag was een succes, met negentien deelnemende kinderen en 142 volwassenen.

Kristin Matthyssen

Stichters zoals Jef Van den Brande en Paul en Ingrid De Vos konden nooit vermoeden dat veertig jaar na de oprichting één Vierselnaar op de tien in de Chiro zou zitten. De bloeiende jeugdvereniging is bij de buitenstaanders vooral bekend van de rommelmarkt in het najaar, die telkens zo’n 10.000 bezoekers trekt.

Wie weet wordt de Chiro Viersel Loop nu ook zo’n blijver voor de toekomst, want de eerste editie was alvast een succes. Het vrijwel autoloos parcours door het dorp en de natuur in combinatie met het ideale loopweer lokte heel wat volk.

“We hadden geen flauw idee hoeveel mensen we moesten verwachten, omdat we niet met voorinschrijvingen hadden gewerkt”, vertelt Erline Smets van de leidingsploeg, die alles organiseerde. “Uiteindelijk hebben negentien kinderen de kidsrun van 500 meter gelopen en 142 volwassenen de vijf, tien of zestien kilometer. Daar zijn we heel blij mee, voor een eerste keer.”

Bij de kinderen won Ilse Lenaerts (10) uit Pulderbos heel overtuigend. Ze klopte zelfs de jongens, met op de tweede plaats Ibe Verbist (10). Ilse gaat zelf naar school in Viersel en zit ook in Chiro Valentijn. Inaya Helsen (9) was knap derde. En ook de jongste deelnemer, Ruben (6), haalde de finish.

“Ilse gaat soms lopen met atletiekclub Apso en ze was twee jaar achter elkaar tweede op de Zandhovense scholenveldloop”, vertelt haar trotse papa. “Ze doet het heel graag.” “En ik ben nog niet eens voluit gegaan vandaag”, vertelt het getalenteerd meisje, die op haar zesde al één kilometer liep tijdens de Kidsrun van de Antwerp 10 Miles.

De lopers konden iets drinken in het Chirocafé. Toen de Vierselse duivenbond De Rappe Duif eind 2015 stopte, mocht de Chiro van het gemeentebestuur het oud duivenlokaal gebruiken, samen met de kaartersclub. De Chiro richtte het oude klaslokaal dat er geweldig retro uitziet met nog een echt krijtbord waar nu de drankkaart opstaat en zwart-witte cementtegels, een opknapbeurt. De muren werden geschilderd en de toog gerestaureerd. Het lokaal wordt nu gebruikt als leidinglokaal of Chirocafé.

Op 24 februari organiseert de Chiro nog een kinderfuif en Asplosieffuif voor haar veertigste verjaardag, op 2-3 en 4 maart is het groepsweekend, op 5 mei zomercafé en van 2 tot 10 juli gaat Valentijn op kamp. “Een gevuld jubileumjaar dus”, zegt Erline.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER