Kevin Luyckx gaat met zijn nieuwe partij Anders Voor Vosselaar naar de gemeenteraadsverkiezingen.© rr

Schepen Kevin Luyckx start nieuwe partij Anders Voor Vosselaar: “Soms kan een speler het verschil maken”

Vosselaar -

Huidig onafhankelijk schepen Kevin Luyckx (42) uit Vosselaar start met Anders Voor Vosselaar een gloednieuwe partij waarmee hij naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober trekt. “Politiek voeren op lokaal niveau vereist een andere aanpak”, zegt Luyckx.

Bart Van den Langenbergh

Kevin Luyckx was jarenlang oppositielid bij de voormalige liberale partij Vosselaar Vooruit maar besliste enkele jaren geleden om als onafhankelijke te zetelen in de gemeenteraad. Begin 2022 belandde Kevin Luyckx door de coalitiewissel in Vosselaar zelf in het schepencollege. Hij is nog altijd schepen van Financiën, Onderwijs, ICT, Wijkwerking, Dierenwelzijn en Bibliotheek.

De onafhankelijke schepen richt zelf met Anders Voor Vosselaar een gloednieuwe partij op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. “Anders staat voor verschillende zaken. Onder meer omdat lijsttrekker Kevin Luyckx , ‘anders’ is dan de doorsnee politieker. Omwille van een medische beperking is hij niet de vlotste prater”, luidt de uitleg bij Anders Voor Vosselaar. “Debatteren en speeches geven laat hij daarom aan zich voorbijgaan. Vergaderen, zaken in bepaalde richtingen sturen en compromissen zoeken, zijn dan weer wel zaken waarin hij zich ten volle kan uitleven.”

Basis

Luyckx zelf is gemotiveerd om er weer helemaal voor te gaan. “Als huidig onafhankelijk schepen heb ik ontdekt dat politiek voeren op lokaal niveau een andere aanpak vereist”, zegt hij. “De vrijheid hebben om bepaalde beslissingen te kunnen nemen met enkel het beste voor de Vosselaarse burger, zonder bovenlokale politieke inmenging, is voor mij de afgelopen jaren absoluut meegevallen.”

“Afgelopen jaren is gebleken dat zowel de oppositie als de meerderheid respect hadden voor deze atypische situatie”

Kevin Luyckx

Lijsttrekker Anders Voor Vosselaar

De partij wil verder bouwen op de basis die de afgelopen jaren gelegd is. Enkele aandachtspunten zijn het afwerken van het renovatie- en nieuwbouwtraject van de school GBS Centrum en het aanpakken van het sportplan. Ook een eventuele renovatie van de gemeentehal is een van de programmapunten.

Kevin Luyckx is de bezieler van de nieuwe lokale partij Anders Voor Vosselaar.© RR

Voorbeeld

Kevin Luyckx wil met Anders Voor Vosselaar een voorbeeld zijn voor iedereen die zich op een of andere manier anders voelt. “Je hoeft bij Anders niet perfect te zijn. Een hart voor Vosselaar is de basis. Al de rest komt vanzelf”, legt Luyckx uit. “Afgelopen jaren is gebleken dat zowel de oppositie als de meerderheid respect hadden voor deze atypische situatie. Je moet je niet laten afschrikken wanneer niet alles gaat zoals het hoort.”

De jonge politicus kreeg naar eigen zeggen de afgelopen jaren wel eens het verwijt dat hij geen volwaardig politieker is en dat hij niet thuishoort in het college van burgemeester en schepenen. “Wat ik als schepen de afgelopen jaren mee bereikt heb, bewijst het tegendeel. Zo is er een gezonde financiële situatie en zijn de nodige budgetten voorzien voor GBS Centrum en het Hof.”

De partij Anders Voor Vosselaar wil een sleutelspeler zijn om een meerderheid te kunnen vormen. “Ik wil met alle partijen praten om ons verkiezingsprogramma zo veel mogelijk te kunnen verwezenlijken”, vertelt Kevin Luyckx. “Soms kan één speler het verschil maken.”

Kevin Luyckx is na huidig burgemeester Gilles Bultinck (CD&V) en raadslid Tinne Wouters (N-VA) ook de derde Vosselaarse kandidaat voor het Vlaams Parlement. Voor de verkiezingen van zondag 9 juni staat hij als vierde opvolger op de lijst van Open VLD.

Kevin Luyckx (tweede van rechts) maakt sinds begin 2022 deel uit van de meerderheid in Vosselaar na een coalitiewissel.© RR

Schepen Kevin Luyckx uit Vosselaar is ook kandidaat voor het Vlaams parlement© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar