Jill Lorent (rechts), hier met bondscoach Rachid Meziane en collega assistent Pascal Angillis, wordt de nieuwe assistent-coach van Telenet Giants Antwerp.© BELGA

Basketbal BNXT League

Jill Lorent is nieuwe assistent-coach Telenet Giants Antwerp: “Blijk van waardering dat ik mijn job bij de Belgian Cats mag blijven combineren”

Antwerpen -

Telenet Giants Antwerp neemt na deze campagne en na vijf jaar afscheid van assistent-coach Guy Muya. Volgend seizoen wordt Jill Lorent (37), assistent-bondscoach van de Belgian Cats, assistent bij Telenet Giants Antwerp.

Patrick Ceulemans

Ex-Belgian Lion Guy Muya was eerst sportief manager en dan assistent-coach van Telenet Giants Antwerp. Als nieuwe assistent-coach stelt Telenet Giants Antwerp Jill Lorent voor. Sinds vorig jaar is ze ook assistent-coach van de Belgian Cats.

Vorig jaar won ze met de Cats op het EK in het Sloveense Ljubljana historisch goud. In februari kwalificeerden de Belgian Cats zich in een vol Sportpaleis van Antwerpen voor de Olympische Spelen in Parijs. Jill Lorent verlaat Leuven Bears en wordt de volgende twee seizoenen de assistent-coach van Telenet Giants Antwerp in de BNXT League.

Assistent van Eddy Casteels

Jill Lorent, die met Lummen als speelster ook in Top Division Women uitkwam, is sinds 2018 assistent-coach van Eddy Casteels bij Leuven Bears. Daarnaast is ze ook coach van het opleidingsteam van de Bears in derde nationale. Jill Lorent zal ook in de toekomst assistent blijven van de Belgian Cats.

“Ik ben enorm opgetogen dat ik bij een topclub als Telenet Giants Antwerp me verder kan ontwikkelen. Dit in een professionele omkadering, met een prachtig oefencomplex en een club die Europees speelt”

Jill Lorent

Assistent-coach Telenet Giants Antwerp

“Na het eerste gesprek met de Giants had ik al een goed gevoel. Daardoor kwamen we snel tot een overeenkomst. Na zes jaar bij coach Eddy Casteels en Leuven Bears ben ik enorm opgetogen dat ik bij een topclub als Telenet Giants Antwerp me verder kan ontwikkelen. Dit in een professionele omkadering, met een prachtig oefencomplex en een club die Europees speelt. Dat ik van de Giants mijn functie bij de Cats mag blijven combineren is ook een mooie blijk van waardering”, zegt Jill Lorent die na de Olympische Spelen in Parijs met de Belgian Cats onmiddellijk de voorbereiding aanvat bij Telenet Giants Antwerp.

Jill Lorent vormde zes jaar lang een tandem met coach Eddy Casteels en bij Leuven Bears.© Vel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer