© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Genkse Junior Team stelt fluorescerende rugzakhoezen voor in Mater Dei

Het Junior Team uit Genk stelde afgelopen woensdag z’n nieuwste realisatie voor: fluorescerende rugzakhoezen voor 1.500 kinderen die met de fiets, step, skateboard of te voet naar school gaan. Ze worden de komende weken bedeeld bij Genkse leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. De jonge Genkse tekenaar Pieter Kabergs zorgde voor het design.

Arnaud Wolters

Het Junior Team is een jaarlijks participatieproject voor kinderen van 11 tot 12 jaar. Vorig jaar dacht het team na over het thema mobiliteit. “Al sinds 2005 laten we ons als beleid adviseren door een team van een tiental kinderen van 11 tot 12 jaar. Ze doorlopen een heel traject, elk jaar rond een ander thema, maar altijd door het oog van een jonge tiener bekeken. Dat heeft ons al heel wat interessante beleidsadviezen opgeleverd, vaak zaken waar je als volwassene niet bij stilstaat of die je gewoon anders bekijkt”, vertelt schepen Anniek Nagels. “Die adviezen blijven geen dode letter. Samen met de kids kijken we wat haalbaar is en dat realiseren we ook effectief. Op sinterklaasdag 2017 stelden we bijvoorbeeld de glijbaan aan het stadhuis voor, een idee van Junior Team 2016, dat nadacht over speelprikkels in Genk centrum. In 2017 bogen ze zich over mobiliteit. Veiligheid voor kinderen in het verkeer was een van hun aandachtspunten.”

En zo ontstond het idee van de rugzakhoezen. Die moeten zorgen voor een betere zichtbaarheid van de leerlingen die met de fiets, de step, het skateboard of te voet naar school naar gaan. Junior Team en stad Genk zochten en vonden een enthousiaste jonge Genkse tekenaar die het ontwerp wilde maken. Pieter Kabergs maakte drie verschillende designs. Daarmee liet het stadsbestuur 1.500 rugzakhoezen maken. Die worden de komende weken bedeeld bij de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar via de scholen. Het project kost 3.800 euro.

Ook in 2018 zal een nieuw Junior Team zich engageren om nieuwe aanbevelingen voor te stellen voor het stadsbestuur. Dit jaar werken de jongeren rond een actueel Genks thema: de herontwikkeling van de Stiemerbeekvallei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer