Vermiste surfers in Mexico doodgeschoten en in waterput gedumpt

In Mexico zijn de lichamen teruggevonden van drie surfers – twee Australiërs en een Amerikaan – die sinds een week vermist waren. Ze hadden elk een kogel in het hoofd. Dat heeft het Mexicaanse parket zondag aangekondigd.

tg, adb
Bron: BELGA

De drie lichamen die werden gevonden in een badplaats aan de Mexicaanse kust zijn wel degelijk de drie buitenlandse surfers die al enkele dagen vermist waren, zo meldde het Openbaar Ministerie van de noordwestelijke staat Baja California zondag. Familieleden van de drie surfers kwamen ter plaatse om de lichamen te identificeren.

Een van de pistes die de onderzoekers volgen, is die van een verkeerd afgelopen poging om de pick-uptruck van de toeristen te stelen. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden, niet ver van de plaats waar de lichamen werden gevonden. Ze lagen in een 15 meter diepe waterput.

De Australische broers Jake (30) en Callum (33) Robinson en de Amerikaans Jack Carter (30) waren vorig weekend voor het laatst gezien op een populaire surfspot in het noorden van Baja California, een Mexicaanse regio die grenst aan de Verenigde Staten. Toen de Australiërs niet opdaagden bij hun eerder geboekte Airbnb en de Amerikaan afwezig bleef van het werk, begon de zoektocht.

In de dagen na de verdwijning arresteerden lokale autoriteiten drie mensen die mogelijk een connectie hadden met de zaak. Ze waren onder invloed en een van hen had de telefoon van een van de vermisten op zak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer