© Jan Van der Perre, atv

Prostitutiepand naast kinderdagverblijf in Deurne verplicht gesloten na klachten: “Condooms en afval aangetroffen”

Deurne -

Een pand op de Bisschoppenhoflaan in Deurne waar geregeld sekswerkers verbleven, moet verplicht afgesloten worden. Dat besliste Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) na meerdere klachten. Naast het pand is een kinderdagverblijf gevestigd.

Jarit Taelman

De Antwerpse politie kreeg de voorbije weken meerdere meldingen over het bewuste pand aan de Bisschoppenhoflaan. Bij controles merkte de politie dat de voordeur niet slotvast was en dat tusssen- en nooddeuren beschadigd of opengebroken waren.

“Op de eerste en tweede verdieping trof de politie condooms en papieren zakdoekjes aan, op de verdiepingen daarboven vonden ze kledij, etensresten, sigarettenpakjes, peuken, lange rolblaadjes en gevulde vuilniszakken. In het hele pand lag afval, gebroken glas en er stonden bedden zonder beddengoed”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De badkamers en keukens in het pand waren wel volledig ingericht, toch was er geen elektriciteit voorzien. “Dat brengt niet alleen onveilige leefomstandigheden met zich mee voor de personen die in het pand verblijven, maar het zorgt ook voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor de omwonenden, bijvoorbeeld door het risico op ongedierte”, zegt Vermant.

Mannen

Navraag bij buurtbewoners leerde de politie dat het pand in het verleden al een bekende verblijfplaats voor sekswerkers was. “Het was er een komen en gaan van vreemde mannen en verschillende vrouwen zouden zich voor een van de rood verlichte ramen aan de voorzijde prostitueren”, aldus Vermant. Aan de achterzijde van het pand is bovendien een kinderdagverblijf gevestigd.

Gezien het pand de nodige overlast veroorzaakt, heeft De Wever beslist dat het pand moet afgesloten worden. “De eigenaar wordt verboden het in de huidige toestand te verhuren of ter beschikking te stellen. In afwachting van een eventuele renovatie moet het pand worden afgesloten”, zegt Vermant. Al het afval moet ten laatste op 1 juni opgeruimd worden. “Anders worden alle nodige werken ambtshalve uitgevoerd op risico en kosten van de eigenaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen