© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

© Willy Vanlessen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Neos Hasselt op uitstap naar Het Land van Herve

Neos Hasselt ging op donderdag 18 april 2019 onder een stralend zonnetje op uitstap naar ‘Het Land van Herve’.

Willy Vanlessen

Hun eerste uitstap met B&V Reizen bracht de Neos-leden van Hasselt naar het ‘Maison du Tourisme’ in Herve, waar ze kennis maakten met hun gids. "Via een film werd het ‘Land van Herve’ in detail voorgesteld en konden we zien hoe ongelooflijk mooi deze streek, toch maar op enkele kilometers van Hasselt gelegen, wel is", klinkt het. "Wij mochten dan proeven van hun specialiteiten zoals diverse kaasjes en cider en kregen via allerhande folders de mogelijkheid om deze streek later nogmaals in detail te komen bezoeken en ontdekken."

Hun eerste bedrijfsbezoek vond plaats bij La Fromagerie du Vieux Moulin, waar het bekende 'geurige' kaasje nog door de familie Polinard nog op artisanale wijze wordt gemaakt. Eigenaar Philippe gaf in detail uitleg over het tot stand komen van het kaasje. Het productieproces, het zouten en wassen, verloopt geheel handmatig. Uiteindelijk is het resultaat een geurig kaasje in drie kwaliteiten, zacht (rood etiket), hard (blauw etiket) en pikant (wit etiket).

Na het verwerken van zoveel informatie, was het tijd om het inwendige te versterken. "We werden weuitgenodigd voor een driegangenmaaltijd met de nodige dranken en koffie/thee", vervolgen de Neos-leden. "Een kort bezoek aan het Amerikaanse Kerkhof in Henri-Chapelle, uit WO II, was onze volgende stop. Iedereen was onder de indruk, bij het zien van het grote aantal graven en overtuigd van de waanzin van oorlogsvoering."

De Siroperie Artisanale D’Aubel’ van de familie Nyssen was de vierde stop van de Neos-leden. "Ook hier werd door zoon Nyssen, middels een filmpje en een bezoek aan het bedrijf, het productieproces tot het komen van siroop in detail uitgelegd. Opvallend voor deze siroop is het gebruik van 80 procent peren en 20 procent appelen, die na wassen voor de productie gebruikt worden. Met de nodige folders, aangekochte kaasjes, cider, siroop, keerden we na een prachtige en zonnige dag weer tevreden huiswaarts."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer