Vijf jaar cel voor ‘femme fatale’ die 600.000 euro voorschotten voor vastgoed in eigen zak stak

Viviane V. (55) is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en een beroepsverbod van vijf jaar. De vrouw zou als medewerkster van een makelaarskantoor voor 600.000 euro voorschotten in eigen zak hebben gestoken.

SaRe, vdaa

De ‘femme fatale’, zoals ze eerder door de openbare aanklager werd genoemd, kreeg ook een boete van 6.000 euro en meer dan 610.000 euro werd verbeurd verklaard. Haar advocaat, mr. Tim Smet, liet na de uitspraak verstaan beroep te zullen aantekenen.

Tussen 2011 en 2012 zou Viviane V. de voorschotten van negentien vastgoedtransacties in eigen zak gestoken hebben. Ze werkte toen als medewerkster van een makelaarskantoor. Het Openbaar Ministerie raamt de “criminele buit” op ruim 600.000 euro.

Openbaar aanklager Julie Anthonis portretteerde Viviane V. eind september als een ware ‘femme fatale’ die haar vrouwelijke charmes gebruikte om mensen te manipuleren en te bedriegen. “De kans dat deze vrouw opnieuw zou toeslaan, is enorm groot. Daarom kan alleen een lange gevangenisstraf een gepast antwoord zijn”, zei Anthonis.

Vandaag (dinsdag) veroordeelde de rechtbank Viviane V. tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een beroepsverbod van vijf jaar. Ze kreeg ook een boete van zesduizend euro en meer dan 610.000 euro werd verbeurd verklaard. Haar advocaat tekende al beroep aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER