Schietincident in Malmö: drie doden en drie gewonden

© AFP

Bij de schietpartij maandagavond in Malmö, in het zuiden van Zweden, zijn drie mensen gedood. Een 18-jarige en een 29-jarige stierven maandagavond kort nadat ze in het ziekenhuis waren opgenomen. Een 27-jarige man overleed dinsdagmorgen, zo meldde de politie. Drie andere jongemannen raakten gewond bij het incident, van wie er één zwaargewond is.

evdg

Getuigen meldden aan de Zweedse krant Aftonbladet dat ze omstreeks 18.15 uur vijftien tot twintig schoten hoorden. De slachtoffers zouden net uit een cybercafé in het centrum van de stad gekomen zijn toen ze onder vuur genomen werden.

De feiten deden zich voor vlak bij een politiecommissariaat, en agenten waren onmiddellijk ter plaatse. Er werden zes mensen naar het ziekenhuis gebracht. “De personen die bij het voorval betrokken zijn, zijn allemaal bij ons bekend”, zei een politiewoordvoerder dinsdag. “Ze worden als bendeleden beschouwd en zijn in Malmö bij georganiseerde misdaad betrokken.” Het gaat volgens de politie om een typisch geval van criminelen die op criminelen schieten.

Automatisch wapen

Verscheidene getuigen zeiden aan plaatselijke media dat minstens één dader met een automatisch wapen had geschoten. De autoriteiten vonden zeker achttien hulzen op de grond, meldde de krant Dagens Nyheter.

Bendes, drugshandel en prostitutie

De achtergestelde wijken van Stockholm, Göteborg en Malmö, kennen de jongste jaren een toename van geweld dat door de autoriteiten wordt toegeschreven aan rivaliteit tussen bendes voor de controle over drugshandel en de prostitutie.

Sinds begin 2016 komt het in de stad met ongeveer 330.000 inwoners steeds weer tot moorden op straat, die zelden opgehelderd worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen