© AP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Premier houdt korte maar felle toespraak in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”

Premier Charles Michel heeft maandagmiddag tijdens een korte maar felle toespraak in Marrakesh het veelbesproken migratiepact verdedigd. “Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan”, verklaarde hij.

De premier sprak op de internationale VN-conferentie, als vertegenwoordiger van de Belgische regering, delegaties van 150 landen toe.

Hij legde uit waarom ons land het pact ondanks de politieke heisa toch steunt. Daarbij legde hij de nadruk op het belang van internationale samenwerking. “Dit pact is een stap vooruit. Het biedt een kader voor bijkomende samenwerking op het vlak van migratie, met respect voor mensenrechten.” De premier veroordeelde ook de desinformatie in het dossier.

Het migratieakkoord, voluit ‘The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration’ (GCM), bevat 23 afspraken om beter samen te werken op het vlak van migratie.

Zowat 150 landen hebben maandag in Marrakesh hun politieke engagement ten aanzien van het akkoord bevestigd. De formule goedkeuring van het migratiepact zal gebeuren tijdens een Algemene Vergadering van de VN in New York, vermoedelijk op 19 december.

© AP

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER