© Leo Brouwers

Grootste zomerbar van de Kempen komt terug in 2019

Na een warme zwoele zomer sloot eind augustus de Baobab Beach Club in Westerlo de deuren. Normaal bleef de zomerbar een maand langer staan, maar door klachten van omwonenden werd besloten om vroeger te stoppen. Organisator Kristof Van Loy heeft nu plannen om uit te breiden naar andere Vlaamse regio’s.

Leo Brouwers

Begin juni streek op parking 2 van ’t Kuipje in Westerlo de Baobab Beach Club neer, een idee van Rent A Lounge uit Herentals. Met een oppervlakte van bijna 2.500 vierkante meter was het één van de grootste zomerbars van Vlaanderen. Partygangers kwamen van heinde en verre om van dit unieke concept te proeven. “Het is een onverhoopt succes geweest”, zegt Kristof Van Loy, zaakvoerder van Rent A Lounge. “We zijn met veel vraagtekens, maar wel met een duidelijk concept begonnen. Tussen Antwerpen en Hasselt is er een groot zwart gat op gebied van zomerbars en daar hebben we met veel succes op ingespeeld. We kregen zelfs mails uit het buitenland van mensen die naar hier wilden komen. We combineerden een modern design met de gezellige Cubaanse sfeer. Dankzij een strategische reclamecampagne hebben we de mensen warm gekregen om naar hier af te zakken. We hebben hier bijna 25.000 mensen ontvangen.”

© Leo Brouwers

Na het grote succes van de Baobab Beach Club in Westerlo komt er in 2019 zeker en vast een vervolg, maar dat zal niet meer in Westerlo zijn. “Parking 2 van ’t Kuipje was voor ons de ideale locatie”, gaat Van Loy verder. “We konden hier ruim onze tijd nemen om alles op te bouwen en er was voldoende parking. Spijtig genoeg waren er klachten van enkele omwonenden. Omdat we geen zin meer hebben in die discussie zijn we op zoek naar een andere locatie in de buurt van Westerlo of Herentals waar we ons ding kunnen doen. Zo zijn we ook volop bezig met geschikte locaties te zoeken in andere Vlaamse regio’s. We denken daarbij onder andere aan Mechelen en Leuven. Gisteren hebben we zelfs een aanvraag gekregen om in Maasmechelen een zomerbar te openen. We zoeken ook organisaties of verenigingen die met onze naam en onze knowhow een zomerbar willen open houden. Mensen die in de regio Westerlo-Herentals een mooie locatie hebben of weten zijn, mogen ons steeds contacteren. Bedoeling is dat de verschillende zomerbars een ander thema meekrijgen zodat de mensen die ze bezoeken steeds weer verrast worden.

Winterbar

Naast de zomerbars wil Kristof Van Loy volgend jaar ook met winterbars uitpakken. “Het idee is mede ontstaan door gesprekken met klanten. Door de sluiting van verschillende discotheken in de regio en het verdwijnen van leuke cafés lopen heel veel mensen verloren tijdens het weekend. Zo willen we in de winter van 2019 op verschillende plaatsen met een winterbar uitpakken. Dat kan gaan van een iglo tot een Oostenrijke chalet. We nemen er onze tijd voor om binnen een jaar met een uniek winterconcept uit te pakken.”

info@baoabbeach.be