Koersel won vorig weekend op de Beverse Freethiel. Donderdag volgt een thuiswedstrijd tegen Humbeek.© EWT

Voetbal Interprovinciale eindronde

Stoten Koersel en Bree-Beek door in interprovinciale eindronde? “Heel sterk op eigen veld”

FC Humbeek en FC De Kempen. Dat zijn de hordes, die Weerstand Koersel (thuis) en Bree-Beek (uit) donderdag voorgeschoteld krijgen in de interprovinciale eindronde.

Jos Castermans

Koersel-coach Wim Raymaekers start na de zege op de Beverse Freethiel alvast met vertrouwen. “Op eigen terrein zijn we dit seizoen heel sterk.”

Tegenstander FC Humbeek eindigde op de tweede plaats in eerste provinciale Brabant. “Ze deden tot op de slotdag zelfs mee voor de titel”, weet Raymaekers. “Maar verder weet ik niets over onze tegenstander. We gaan ons eigen spel spelen. Niks moet, alles mag. Iedereen is erg gemotiveerd.”

Bree-Beek - vrijgeloot in de eerste ronde - trekt donderdag naar FC De Kempen in Tielen. Coach Dirk Daelmans kon het nummer drie van eerste provinciale Antwerpen vorig weekend niet scouten wegens een communiefeest. “Maar ik heb wel mijn info. Het is een degelijke en zeer gevaarlijke ploeg”, aldus Daelmans.

Met 18 op 21 leek Bree-Beek in goede doen naar het einde van de competitie toe. “In Achel verloren we weliswaar, maar we hebben er toch laten zien dat we onze plaats bovenaan verdienen.”

Na deze ronde blijven nog vier clubs in de running voor (minstens) één promotieticket.

W. KOERSEL - FC HUMBEEK

KOERSEL: Ulenaers is weer beschikbaar na een weekend met de familie. Of hij weer in de basis staat, is nog niet zeker. T. Claes blijft out met knieblessure. Wouter Jamar, met 27 goals topschutter van de B-ploeg, hoort weer bij de selectie. De kern: Reckers, X. Claes, Ballet, Geys, Ceyssens, Asnong, Putzeys, Cerigioni, Ndikumana, Coenen, Ponet, Derwa, Hermans, Jamar, Ulenaers.

Aftrap: Donderdag 15.00u. (jc)

DE KEMPEN - BREE-BEEK

BREE-BEEK: Schildermans (lies) is onzeker. De kern: Bollen, Anthonissen, Leroy, Rouwet, Stienaers, Wels, Joosten, De Ceulaer, Driessen, Vanderstraeten, Paredis, Janssen, Borkelmans, Van Hoegee, Cosyn.

Aftrap: Donderdag 15.00u. (jc)

Aangeboden door onze partners