Direct naar artikelinhoud
Google

"Hoe werkt Tinder?": dit vroeg u het vaakst aan Google in 2017

Steeds meer Belgen zijn erg benieuwd naar hoe Tinder precies werkt.Beeld ANP

"Hoe werkt Tinder?" Die vraag hield ons land dit jaar vooral bezig. Dat was namelijk de meest voorkomende 'hoe werkt'-vraag die dit jaar in Google werd ingetikt. Dat meldt de internetzoekmachine. Ook Donald Trump, Dalilla Hermans en Eden Hazard bleken populair.

Het seizoen der eindejaarslijstjes is definitief aangebroken. Ook Google maakt er zo enkele wereldkundig. De internetzoekmachine stelt telkens enkele lijsten op met de 'trending topics', de zoektermen die in 2017 het snelst aan populariteit wonnen.

Algemeen was de zoekopdracht "Facebook aanmelden/connection" de meest trending topic. In de top-vijftien staan ook nog de iPhone 8, HD-stream, Temptation Island 2017 en Netflix-reeks Stranger Things.

Naast de algemene ranking verdeelt Google de zoektermen ook in verschillende categorieën zoals de 'wat is'- en 'hoe werkt'-vragen, muziek, film, politiek en technologie. In de afdeling 'hoe werkt' bleek de vraag "Hoe werkt Tinder?" het belangrijkste, dit jaar. In de categorie 'wat is' vroegen onze landgenoten zich vooral af welke waarde hun auto nog heeft en wat hun ip-adres is. Het nogal brede "Wat is er vandaag te doen", is een opmerkelijke bronzen medaille.

Dalilla Hermans is de meest trending Belg, Donald Trump is in ons land haar internationale evenknie

Voorts was de meest trending bekende Belg dit jaar schrijfster Dalilla Hermans. De meest trending internationale persoonlijkheid was dan weer de Amerikaanse president Donald Trump. Eden Hazard was de meest trending Rode Duivel.

De Belgen zochten vorig jaar ook naar politici. Federaal was staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zo het meest trending, op Vlaams niveau was dat minister van Onderwijs Hilde Crevits. 

Internationaal liggen de kaarten iets anders. Daar was de orkaan Irma trending topic nummer één, gevolgd door iPhones 8 en X. Bij personen staat de door seksueel wangedrag ontslagen NBC-presentator Matt Lauer op kop, gevolgd door de toekomstige Britse prinses Meghan Markle en - merkwaardig genoeg - de Italiaanse tv-persoonlijkheid Nadia Toffa.

Het meest trending sportevenement was Wimbledon. Ariana Grande was de meest trending muzikant. Op 22 mei kwamen tijdens een concert van het tieneridool in de Manchester Arena 22 mensen om het leven. Meest trending film was It, terwijl Despacito de lijst aanvoert bij songs.