Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vanaf mei moeten dagjestoeristen in Venetië entreegeld betalen

ReizenDagjestoeristen in Venetië moeten als het van burgemeester Luigi Brugnaro afhangt vanaf mei toegang betalen, willen ze de populaire lagunestad bezoeken. Het entreegeld zal ongeveer 3 euro per persoon bedragen.

2 reacties

  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Een goeie zaak. Als je er gaat verblijven in een hotel, betaal je per nacht een toeristentaks, dus waarom zou een dagjestoerist geen belasting moeten betalen? Daarenboven zijn de dagjestoeristen vaak een bron van overlast en vervuiling, zonder dat ze de lokale handel al te veel opleveren.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Entree betalen om een ijsbolletje van 25€ te mogen gaan likken, salu
  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. “Boekentas­sen van leerlingen staan hier nog”: Lukka (27) deelt aangrijpen­de beelden uit school en ziekenhuis in verboden zone Fukushima

    “Boekentas­sen van leerlingen staan hier nog”: Lukka (27) deelt aangrijpen­de beelden uit school en ziekenhuis in verboden zone Fukushima

    De Britse Urban explorer Lukka Ventures (27) en zijn gezelschap dringen in Japan binnen in de verboden rode zones rond de kerncentrale van Fukushima. In een ziekenhuis en een school ligt alles nog exact zoals het in maart 2011 halsoverkop werd achtergelaten toen een tsunami en een aardbeving een kernramp veroorzaakten. Iedereen in een straal van 30 km rond de kerncentrale moest toen onmiddellijk vertrekken.