Stalking

Celstraf voor Harry Styles’ stalker die hem 8.000 postkaartjes stuurde (in één maand)

© Evan Agostini/Invision/AP

Een Braziliaanse stalker van Harry Styles is veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien weken. De vrouw, die zich voor de gelegenheid in het Verenigd Koninkrijk begaf, stuurde hem zo’n 8.000 postkaartjes in minder dan een maand tijd.

Yumi Demeyere
Bron: BBC

De Braziliaanse Myra Carvalho (35) moet naar de gevangenis. Ze stuurde popster Harry Styles maar liefst 8.000 postkaartjes in minder dan een maand tijd. Een groot deel van de kaartjes bestelde ze online. Carvalho stuurde ook een hele resem handgeschreven brieven naar Styles’ huis, waarvan ze er twee persoonlijk ging afleveren.

De strafrechtbank in Harrow veroordeelde Carvalho tot veertien weken gevangenisstraf en een contactverbod van tien jaar. Daarin mag ze direct noch indirect contact opnemen met de 30-jarige zanger. Ook evenementen bijwonen waar Styles optreedt, is verboden. Tot slot mag ze een deel van Londen niet meer betreden.

Verschillende postkaartjes waren in huwelijksthema, berichtten Britse media. De aanklagers meldden dat Carvalho sommige brieven en kaartjes zelf bij Styles thuis ging afleveren, en dat ze sinds december verbleef in een hostel in West-Londen. Haar familie wist niet dat ze was afgereisd naar het Verenigd Koninkrijk.

Slaapkamerdeur op slot

De vrouw pleitte schuldig, en gaf toe dat ze Styles had gestalkt, en daarmee wellicht angst en stress had berokkend aan de popster. De vrouw moet een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van 134 pond (156 euro).

Styles werd eerder al het doelwit van stalking. In 2019 werd een dakloze man die maandenlang voor het huis van de popster had gebivakkeerd, schuldig bevonden. De zanger voelde zich toen zo gestresseerd dat hij zijn slaapkamerdeur ’s nachts sloot en een nachtwaker in dienst nam.