Ludo Van Campenhout staat in Split achter de Kroaten

“Natuurlijk ben ik voor de Kroaten. Ik hoop echt dat ze de Fransen verslaan in de WK-finale”, zegt de Antwerpse schepen voor Sport, Ludo Van Campenhout (N-VA). De politicus én voetballiefhebber vertrok vrijdag op vakantie naar Kroatië.

pvdp

“Het is een land waar ik al dertig jaar naartoe ga en mijn hart verloren heb. Ik ga de finale volgen met een aantal Kroatische vrienden op de markt van Split. Ik ken ondertussen ook de taal, dus ik kan alle emoties en aanmoedigingen volgen.”

Vorige week hoopte Ludo Van Campenhout nog op een finale tussen de Rode Duivels en Kroatië. “Dat zou fantastisch geweest zijn. Maar helaas zit dat er niet in. Dus ga ik voluit achter het Kroatische elftal staan. De sfeer is alvast enorm. Heel het land staat op zijn kop en bijna iedereen volgt op de een of andere manier de wedstrijd.”

Wat er gaat gebeuren indien de Kroaten wereldkampioen wordt, weet ook Ludo Van Campenhout niet. “Ik denk dat er dan een ongekend volksfeest losbarst. Maar dat is het eigenlijk nu al. Het behalen van de finale vorige week, deed het land al op zijn grondvesten daveren. In vind het in ieder geval prachtig om in dit land de wedstrijd te kunnen meemaken”, zegt de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER WK 2018 Rusland