Direct naar artikelinhoud
Geweld

Politiegeweld in Molenbeek: agent schopt geboeide verdachte op het hoofd

Politiegeweld in Molenbeek: agent schopt geboeide verdachte op het hoofd
Beeld rv

Een arrestatie in Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen nacht uit de hand gelopen. Op een opgedoken filmpje is te zien hoe een agent een geboeide verdachte twee keer op het hoofd schopt. De agent is door de korpschef op non-actief gezet. Burgemeester Catherine Moureaux (PS) vraagt een snelle sanctie.

In de video is te zien hoe een geboeide man in bedwang wordt gehouden door een agent. Wanneer een tweede agent arriveert, schopt die de verdachte twee keer op het hoofd. Daarna geeft hij hem nog een vuistslag. Zijn collega doet ondertussen een poging om de betrokken agent te kalmeren.

De woordvoerster van de politie Brussel-West heeft nog geen kennis van een klacht van het slachtoffer, maar op basis van de verspreide beelden is wel een proces-verbaal opgesteld tegen de agent en is een intern onderzoek gestart.

De video zou opgenomen zijn bij een interventie in de Pastorijstraat in Molenbeek in de nacht van 20 op 21 mei, zo weet La Dernière Heure.

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) beloofde op Twitter alvast een snel onderzoek en een sanctie. “Het geweld bij deze interventie is onaanvaardbaar”, zegt ze. “Ik vraag dat de betrokken agent voorgeleid wordt en dat er een onmiddellijke sanctie komt.” Nog volgens de burgemeester volgde de arrestatie op een achtervolging na een diefstal.

Twitter bericht wordt geladen...