© Marc Van Hecke

Berchem Sport gaat partnership aan met jeugdopleiding van Anderlecht

Een afvaardiging van de jeugdopleiding van Anderlecht met directeur Jean Kindermans, zijn rechterhand Kevin Vermeulen en Guy De Smet die instaat voor het partnership met andere ploegen zakten maandagavond af naar Berchem om de samenwerking met Berchem Sport op het vlak van de jeugd officieel bekend te maken.

Hugo Fret

Directeur van de jeugdwerking bij Berchem Dirk Lambrechts en zijn nauwste medewerkers Antoine Van der Auwera en Benny Meurs waren niet weinig fier om dit partnership te kunnen meedelen aan de jeugdleiders van Mortsel en Wijnegem waarmee Berchem al een samenwerking heeft. Ook de huidige jeugdtrainers van Berchem Sport en het hoofdbestuur van de club tekenden aanwezig.

“Berchem Sport is de eerste club waarmee we een dergelijk partnership sluiten,” aldus Kevin Vermeulen van Anderlecht. Waarom Berchem? Beide clubs hebben met Ludo Coeck een gemeenschappelijke link. Bovendien is Berchem een traditieclub die bekend staat voor haar degelijke jeugdwerking. Het is een club met continuïteit, ze hebben kwaliteit en beschikken naast een groot netwerk ook over een vier sterren audit. Na de vele besprekingen van de voorbije weken kwamen we tot de vaststelling dat het DNA van beide clubs best vergelijkbaar is. Bovendien is Antwerpen voor ons een aantrekkelijke regio om talenten te scouten.”

“Een partnership moet uiteraard in beide richtingen werken. We hebben onze wederzijdse verwachtingspatronen wel degelijk afgetoetst, zodat we niet over één nacht ijs zijn gegaan. We beseffen maar al te best dat een samenwerking opstarten niet zo moeilijk is, maar blijvend samenwerken is dat wel. Goede afspraken maken dus goede vrienden. Zo is Anderlecht vooral geïnteresseerd in talentrijke spelers tot 12 jaar, maar we bekijken constant hoe we elkaar kunnen versterken. Zo zullen jeugdtrainers en speler van Berchem op Anderlecht kunnen stages volgen. Anderlecht is bereid om talentdagen in te richten op Berchem onder onze naam en er kunnen onderlinge wedstrijden op alle niveaus afgesloten worden. Dit zijn maar enkele voorbeelden.”

De verantwoordelijken van beide clubs spraken af om elkaar op regelmatige basis te spreken en samen te vergaderen om constant te bekijken hoe er samen initiatieven kunnen genomen worden en om de samenwerking constant te evalueren.